De Chinese president Xi Jinping op een groot scherm op het Tiananmenplein in Peking tijdens een ceremonie om de 100-jarige verjaardag van de Chinese Commmunistische partij te vieren. Beeld van 1 juli.
Volledig scherm
De Chinese president Xi Jinping op een groot scherm op het Tiananmenplein in Peking tijdens een ceremonie om de 100-jarige verjaardag van de Chinese Commmunistische partij te vieren. Beeld van 1 juli. © AP

Europees Parlement vindt het tijd voor een meer assertiever China-beleid

Een ruime meerderheid in het Europees Parlement vindt het tijd voor een meer assertieve Europese strategie ten aanzien van China. "Handel met China is belangrijk, maar niet tegen elke kostprijs", stelt China-rapporteur Hilde Vautmans (Open Vld).

16 reacties

 • Gino Denil

  1 jaar geleden
  Volgens de liberalen steunt de vrije markt toch op concurrentie. Wat is er dan tegen economische rivaliteit.
 • jean pierre leemans

  1 jaar geleden
  Samenwerken met China,en Rusland als gelijke partners Die 2 landen het zonlicht in de ogen gunnen En met hun overleggen met wederzijds respect Zo we houden er schitterende handelspartners aan over En ook niet te vergeten, 33 % van de omzet van V W wordt in China verwezenlijkt
 • San Pauwels

  1 jaar geleden
  De ongebreidelde spionage door de Chinezen kost onze bedrijven handenvol geld. De Chinezen kopiëren schaamteloos andermans werk en dan strijken ze de winst op. Het grootste probleem is dat we afhankelijk worden van China. Dat werd pijnlijk duidelijk tijdens de coronacrisis toen er een tekort was aan mondmaskers. Recenter was er de blokkering van het Suezkanaal
 • Etienne Callebout

  1 jaar geleden
  Alleen maar mee heulen met het groot kapitaal dat China zelf aanboort ,nep en nogmaals nep buitenlands beleid van China wie loopt er daar mee kan alleen Europa en de westerse landen zijn
 • frans Venloo

  1 jaar geleden
  Dat ze zich eerst een losmaken van de baas de VS maar zelfs dat durven ze niet
 1. Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfondsen terug?
  Spaargids.be

  Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfond­sen terug?

  Het aantal personen met een burn-out of depressie stijgt fors. In zijn recentste cijfers noteerde het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering (RIZIV) een toename met meer dan 39 procent. De mutualiteiten schenken via hun aanvullende verzekering aandacht aan de geestelijke gezondheid van hun leden. Maar in welke mate verschillen hun terugbetalingen? Spaargids.be zocht het uit.
 2. China boos over nieuw militair pact tussen VS, VK en Australië: “Koude-oorlogmentaliteit”

  China boos over nieuw militair pact tussen VS, VK en Australië: “Kou­de-oorlogmen­ta­li­teit”

  De Amerikaanse president Joe Biden heeft woensdag aangekondigd dat de VS een nieuw veiligheids- en defensiepact hebben afgesloten met het Verenigd Koninkrijk en Australië. De drie landen gaan geavanceerde technologieën delen om zo een gezamenlijk front te vormen tegen China, al zou dat land niet expliciet worden genoemd in de overeenkomst. China verwijt de drie landen in een reactie een “Koude Oorlog-mentaliteit” te hebben. Ook Frankrijk, dat een grote order misloopt, is op de tenen getrapt.
 1. Iraanse veiligheidsdiensten mikken bij vrouwen specifiek op gezicht en intieme delen: “Zo willen ze hun schoonheid kapotmaken”

  Iraanse veilig­heids­dien­sten mikken bij vrouwen specifiek op gezicht en intieme delen: “Zo willen ze hun schoonheid kapotmaken”

  Bij de protesten tegen het regime in Iran stellen dokters qua schotwonden een opmerkelijk verschil tussen de geslachten vast. Mannen worden vooral geraakt in hun benen, billen en de rug. Bij vrouwen mikken de veiligheidsdiensten echter specifiek op hun gezicht, borsten en intieme delen. “Zij worden harder aangepakt omdat ze hun schoonheid kapot willen maken”, stelt een arts uit de provincie Isfahan.