Volledig scherm
© AFP

Europees Parlement roept klimaatnoodtoestand uit

Het Europees Parlement heeft de noodtoestand over het klimaat uitgeroepen. In een resolutie die met 429 stemmen voor en 225 tegen in Straatsburg is aangenomen, eist het parlement dat er dringend ambitieuzere maatregelen moeten komen voor de bestrijding van de klimaatverandering.

90 reacties

 • felix strackx

  1 jaar geleden
  Hoopvol dat er toch 225 mensen met gezond verstand in dat Parlement zitten.
 • Karel Vanormelingen

  1 jaar geleden
  Ze gaan de mensen weer op kosten jagen zoals ze de mensen ook zand in de ogen strooien met hun epc mij geven ze een hoog epc omdat ik Elektrisch verwarm terwijl ik een verbruik heb van 100€ per maand en ik doe alles op stroom koken ,licht ,verwarming wassen drogen afwassen EPC DE ZWENDEL VAN DE EEUW
 • Ludwine Eeckhout

  1 jaar geleden
  Al die privévliegtuigen die gebruikt worden om naar conferenties te gaan en dit ivm klimaat dat is volgens die lui dan wel goed voor het klimaat zeker??? Niet zeveren hee!!! Alles wat buiten Europa valt is dan wel goed??? Het klimaat wordt niet enkel door Europa bepaald hee. Waar zit het logisch verstand van velen?????
 • leppens victor

  1 jaar geleden
  Dat ze al eens beginnen met totaal overbodig gereis tussen Straatsburg en Brussel af te schaffen. mvg.
 • DE Stille

  1 jaar geleden
  Madrid pakt dit enkel over omdat het veel geld opbrengt want dat ze eerst eens in eigen boezem kijkt een heel jaar wordt er hier in Spanje alles opgestookt van plastic tot autobanden zo goed als Almeria is van plastic spaanse politiek is een grote hypocrieten
 1. Trump: “Coronavaccin zou ‘Trumpcine’ moeten heten”

  Trump: “Coronavac­cin zou ‘Trumpcine’ moeten heten”

  De Amerikaanse oud-president Donald Trump vindt dat er een coronavaccin naar hem vernoemd zou moeten zijn, heeft hij gezegd bij een speech voor de Republikeinse partijtop, die te gast was in zijn resort Mar-a-Lago. Trump herhaalde daar zijn onbewezen claims over fraude bij de presidentsverkiezingen in november, en haalde nog eens flink uit naar de machtigste Republikein in de Senaat, Mitch McConnell, aldus The Washington Post.
 2. Europese Commissie kan aan de slag met ambitieus programma: “Green Deal is hard nodig”

  Europese Commissie kan aan de slag met ambitieus programma: “Green Deal is hard nodig”

  De strijd tegen klimaatverandering is een existentiële kwestie voor de nieuwe Europese Commissie. Een ‘Green Deal’ om Europa tegen 2050 klimaatneutraal te krijgen is daarom hard nodig. Dat zei Ursula von der Leyen, de Duitse voorzitter van de nieuwe Europese Commissie, vanochtend in het Europees Parlement waar ze het werkprogramma van haar Commissie voorstelde. Het Europees Parlement verleende nadien met ruime meerderheid haar steun aan de Commissie-von der Leyen, waardoor die op 1 december van start kan gaan.
 1. Vrachtwagen vol hooibalen mist bocht en kantelt op rijdende auto
  Play

  Vrachtwa­gen vol hooibalen mist bocht en kantelt op rijdende auto

 2. Russen staan in badkleding op de latten
  Play

  Russen staan in badkleding op de latten