Archiefbeeld. De Griek Ioannis Lagos werd in Griekenland veroordeeld tot een celstraf van 13 jaar en 8 maanden omdat hij leiding gaf aan de neonazistische partij Gouden Dageraad.
Volledig scherm
Archiefbeeld. De Griek Ioannis Lagos werd in Griekenland veroordeeld tot een celstraf van 13 jaar en 8 maanden omdat hij leiding gaf aan de neonazistische partij Gouden Dageraad. © AFP

Europees Parlement heft onschendbaarheid voormalig Gouden Dageraad-lid op

Het Europees Parlement heeft met overweldigende meerderheid ingestemd met de opheffing van de parlementaire onschendbaarheid van het Griekse lid Ioannis Lagos. In een geheime stemming steunden 658 parlementariërs het verzoek van de Griekse autoriteiten, terwijl 25 tegen waren. Lagos werd in oktober in zijn thuisland samen met een aantal andere leiders van de Griekse neonazipartij Gouden Dageraad veroordeeld tot 13 jaar gevangenisstraf.

2 reacties

 • wim CLAES

  3 maanden geleden
  aan de ene kant positief nieuws, aan de andere kant vraag je je af waarom dit in belgie niet kan.en nog iets, das de tweede extreem rechts, de rest van het eu parlement zijn brave burgers?
 • frans Vullings

  3 maanden geleden
  waarom hebben EU- parlementariërs onschendbaarheid is dit om hun miskleunen met de mantel der liefde toe te dekken
 1. "Ik had dat verdomde vaccin moeten nemen": man stuurt pakkend berichtje naar verloofde voor hij sterft aan Covid-19
  Play

  "Ik had dat verdomde vaccin moeten nemen": man stuurt pakkend berichtje naar verloofde voor hij sterft aan Covid-19

  Hij was niet tegen vaccinatie op zich, maar wilde gewoon even wachten om te zien wat de mogelijke neveneffecten waren. Over een jaar zou hij dan wel bekijken wat hij deed. Maar toen de Amerikaanse Mike Freedy (39) drie weken geleden plots besmet bleek met het coronavirus, ging het pijlsnel bergaf. De kans om zich alsnog te laten vaccineren zou hij niet meer krijgen.