Michel Barnier.
Volledig scherm
Michel Barnier. © AFP

Europees onderhandelaar Michel Barnier over Brits voorstel: “Dit kunnen we niet accepteren”

De Europese onderhandelaars zien drie cruciale problemen in de voorstellen van de Britse premier Boris Johnson om de verguisde backstop te vervangen. "Wij worden gevraagd om een systeem goed te keuren dat niet deftig is ontwikkeld noch getest, en gebaseerd is op uitzonderingen, afwijkingen en technologie die nog ontwikkeld moet worden", verklaarde hoofdonderhandelaar Michel Barnier in het Europees Parlement. "Dit is niet iets dat we kunnen accepteren.”

11 reacties

 • Arie Oskam

  1 jaar geleden
  Ik zal blij zijn als 31 oktober deze schertsvertoning achter de rug is. Brexit met of zonder deal zal mij worst zijn, als ze maar weg zijn en wegblijven ! Spuugzat !
 • RENE LENAERTS

  1 jaar geleden
  Wat iedereen wilde vermijden komt er toch; bij een harde Brexit zal er onmiddellijk een echte grens met controles komen tussen Ierland en Noord- Ierland. hopelijk heeft Boris een antwoord op nieuwe onlusten aldaar en op het vertrek van Schotland uit het VK.
 • Victor Munster

  1 jaar geleden
  Accepteer het dan niet en gooi ze eruit, maar zit dan ook niet te gluren naar de centen die ze bij een akkoord zouden betalen.
 • Gino Denil

  1 jaar geleden
  Die Britten proberen een situatie uit de brand te slepen waarin ze ongecontroleerd aan grijze import in de EU kunnen doen.
 • erik jagers

  1 jaar geleden
  De EU is een zeer hoog en gevaarlijk spel aan het spelen. Voor wie het zien wil is het duidelijk dat deze instelling er alles aan doet om de uitkomst van het referendum in chaos te smoren. Een schande is het.
 1. Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama
  Play

  Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama

 2. Een 300 jaar oude eik verplaatsen door een stad? Dat doe je zo
  Play

  Een 300 jaar oude eik verplaat­sen door een stad? Dat doe je zo