Europees hoofdonderhandelaar voor de brexit, Michel Barnier, voor aanvang van de bijeenkomst van de Europese ministers van Buitenlandse Zaken vandaag in Luxemburg.
Volledig scherm
Europees hoofdonderhandelaar voor de brexit, Michel Barnier, voor aanvang van de bijeenkomst van de Europese ministers van Buitenlandse Zaken vandaag in Luxemburg. © EPA

Europees hoofdonderhandelaar stelt deadline voor brexitdeal: “Uiterlijk vanavond of morgenochtend"

Er moet uiterlijk vanavond of morgenochtend een akkoord zijn over juridische teksten over de brexit, anders kan er later deze week op een EU-top in Brussel geen deal worden beklonken. Dat zei EU-onderhandelaar Michel Barnier tegen de EU-ministers in Luxemburg. Zowel de Europese Unie als het Verenigd Koninkrijk achten een doorbraak mogelijk deze week. 

15 reacties

 • Kevin Noël

  1 jaar geleden
  Los het maar eens op é met een verdeeld Brits parlement...elke deal wordt weggestemd maar een no deal willen ze ook niet. Boris gaat het Brits parlement een deal voorstellen en als die wordt weggestemd wordt het een no deal. Mark my words.
 • oswald billiet

  1 jaar geleden
  Wat mij bijzonder bekommert in dat gehakketak met die spierballen is de positie van ons eigen land. Onze havens waren steeds een poort op Engeland. Wij kunnen- mogen daar geen onderhandse akkoorden afsluiten wegens Europa. Wij zullen daar de dupe van worden, meer dan elke andere Europese staat. En dat is het droevige resultaat in een Europa waarin de deelstaten niets meer zelf kunnen-mogen doen.
 • bulens koen

  1 jaar geleden
  Tot nu toe zit Engeland er nog in, maar toch sturen ze hun kat (diplomaten) bij belangrijke vergaderingen in Brussel. Weer een uitstel.. weeral miljoenen die verspild worden, meer tijd ?? Hoe langer dit blijft duren, hoe beter voor de EU, waarom.. doordat het zolang duurt gaan andere landen niet direct dezelfde koers varen als Engeland, dit kost mljarden aan verlies..
 • willem merken

  1 jaar geleden
  Geef die arme sukkels nog wat uitstel tot St-Juttemis, kwestie van uw onderhandelingspostje nog wat verder uit te melken. Misbruik van overheidsgeld.
 • Luc Deville

  1 jaar geleden
  Europa afschaffen, gesloten grenzen en strenge controles met lange wachttijden aan de grens. Belasting op alles wat ingevoerd wordt. Is dat wat de Europa haters willen? Het zullen zij zijn die als eerste klagen als ze 1 minuut moeten wachten aan de grens.
 1. Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeelde (van 150 tot 650 euro)
  Multimedia

  Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeel­de (van 150 tot 650 euro)

  Er verschenen in eerste twee maanden van 2021 vooral budgettoestellen, in afwachting van de grote golf aan nieuwe high-end smartphones die dit voorjaar weer zal uitkomen. Het is dus de vraag of dit een goed moment is om een nieuwe telefoon te kopen, maar je kunt wel je voordeel doen met een model van vorig jaar tegen een lagere prijs. Onze techredacteur tipt de toestellen die de beste reviews kregen, in stijgende volgorde van prijs.
 2. Prioriteit Britse regering blijft brexit op 31 oktober, zegt koningin Elizabeth in troonrede

  Prioriteit Britse regering blijft brexit op 31 oktober, zegt koningin Elizabeth in troonrede

  De Britse koningin Elizabeth (93) gaf vanmiddag haar jaarlijkse troonrede in het Britse parlement, de Queen's Speech. Daarin verzekerde ze dat de regering er alles aan zal doen de EU op 31 oktober te verlaten. Het ziet er ondertussen steeds meer naar uit dat er geen concrete oplossing voor de brexit op tafel zal liggen van de Europese top in Brussel later deze week. “Er is nog veel werk te doen”, moest EU-hoofdonderhandelaar Michel Barnier gisterenavond melden na twee dagen van intense onderhandelingen die volgden op een sprankeltje optimisme vrijdag. De Ierse minister van Buitenlandse Zaken Simon Coveney is vanmorgen wel voorzichtig optimistisch. “Een akkoord is mogelijk deze maand. Het zou zelfs deze week kunnen, maar we zijn er nog niet.”
 1. Tusk ziet "beloftevolle signalen" over mogelijke brexitdeal met Johnson, ultieme onderhandelingen van start

  Tusk ziet "belofte­vol­le signalen" over mogelijke brexitdeal met Johnson, ultieme onderhande­lin­gen van start

  Volgens Europees president Donald Tusk ligt er nog steeds geen werkbaar of realistisch Brits brexitvoorstel op tafel. "Maar ik heb beloftevolle signalen gekregen van de Ierse premier dat een deal mogelijk is. Zelfs van de kleinste kans moeten we gebruikmaken", zei hij vanochtend vanuit Nicosia, hoofstad van Cyprus. Ook de ontmoeting tussen EU-brexitonderhandelaar Michel Barnier en de Britse brexitminister Stephen Barclay vanochtend is “constructief” verlopen. Er zou voldoende vooruitgang gemaakt zijn om een nieuwe, intense onderhandelingsronde op te starten.
 1. De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"
  Play

  De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"

 2. Dit is de ongelofelijk schattige Ponkey de shezel
  Play

  Dit is de ongelofe­lijk schattige Ponkey de shezel