Archiefbeeld 15 september 2021: Een aantal Afghaanse vluchtelingen komen aan in Macedonië.
Volledig scherm
Archiefbeeld 15 september 2021: Een aantal Afghaanse vluchtelingen komen aan in Macedonië. © AP

Europees hoge vertegenwoordiger wil dat EU-landen meer Afghaanse vluchtelingen opvangen

De hoge vertegenwoordiger van het Europees buitenlandbeleid, de Spanjaard Josep Borrell, wil dat de Europese lidstaten minstens 10.000 tot 20.000 extra Afghaanse migranten en vluchtelingen opnemen. Sinds de taliban in Afghanistan de macht hebben overgenomen, hebben de EU-landen steeds geweigerd om een concreet cijfer te plakken op het aantal Afghanen dat ze willen opvangen.

 1. Voormalige Myanmarese regeringsleider Aung San Suu Kyi door junta veroordeeld tot 4 jaar cel, EU veroordeelt “politiek gemotiveerd” vonnis

  Voormalige Myanmarese regerings­lei­der Aung San Suu Kyi door junta veroor­deeld tot 4 jaar cel, EU veroor­deelt “politiek gemoti­veerd” vonnis

  Aung San Suu Kyi, Nobelprijswinnares en de vroegere regeringsleidster in het Aziatische Myanmar, is maandag veroordeeld tot vier jaar cel. Ze werd schuldig bevonden aan het ‘aanzetten tot onrust en het schenden van de coronamaatregelen’ tijdens de kiescampagne van vorig jaar. Ze kreeg twee jaar voor elk van die aanklachten. Dat meldt een woordvoerder van de Myanmarese junta.
 2. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.