EPA
Volledig scherm
© EPA

Europees Hof: “Vluchtelingen mogen niet worden gerepatrieerd na plegen van misdrijven”

EU-lidstaten mogen vluchtelingen wiens veiligheid in gevaar is, niet repatriëren naar hun land van herkomst, zelfs als zij niet formeel de vluchtelingenstatus hebben gekregen of deze is ingetrokken, bijvoorbeeld wegens criminele feiten. Dat heeft het Europees Hof van Justitie in Luxemburg vandaag bepaald.

130 reacties

 • Jarno Borgie

  2 jaar geleden
  Voor alle duidelijkheid. De uitspraak heeft niks met marakesch te maken. Maar een overeenkomst welke is gekomen na wo 2. We zullen eens aan onze groot ouders moeten vragen wat de miserie deze beide wereld oorlogen heeft veroorzaakt, maar het ergste was dat deze zijn veroorzaakt door grote leugens. Ten tweede de rechters zitten niet in een ivoren troon ze volgen enkel maar de wet. En ten derde ik zou iedereen eens aanraden om documentaires te binge watchen van beide WO om jouw ogen te openen.
 • Koen Sweeck

  2 jaar geleden
  Het Europees Hof, samen met Merkel, Verhofstadt en de rest van de EU-kliek, voor een internationaal straftribunaal graag, wegens misdaden tegen Europa en haar volkeren!
 • Hans Bot

  2 jaar geleden
  De EU heeft nog ergens een gebouw staan dat maar ff gebruikt wordt.Als ze daar die criminele nou in pleuren zijn wij ze kwijt en door die eurofielen laten bewaken zijn we die ook kwijt.Dus elk land kan gewoon weer doen wat ze zelf goed dunk.
 • Luc Broes

  2 jaar geleden
  het Europees Hof van Justitie geeft aldus aan asielzoekers de goede raad om misdaden te plegen om aldus zeker niet uitgewezen te worden. Krankzinniger kan niet.
 • Rony De Sutter

  2 jaar geleden
  Totaal van de pot gerukt, maar dat zijn we gewend intussen.
 1. Bommenwerper uit Tweede Wereldoorlog doet 'bommeke' in zee
  Play

  Bommenwer­per uit Tweede Wereldoor­log doet 'bommeke' in zee

 2. De Titanic, maar dan heel anders: overbelast schip breekt in twee
  Play

  De Titanic, maar dan heel anders: overbelast schip breekt in twee