Europees Commissievoorzitter Ursula Von der Leyen.
Volledig scherm
Europees Commissievoorzitter Ursula Von der Leyen. © REUTERS

Europees Commissievoorzitter scherp voor Hongarije na anti-homowet: “Een schande”

De nieuwe Hongaarse wet die de 'promotie' van homoseksualiteit verbiedt "is een schande" en gaat tegen alle Europese waarden in. Dat heeft Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen gezegd. Ze heeft haar bevoegde commissarissen de opdracht gegeven de Hongaarse autoriteiten in te lichten over alle juridische bezwaren, nog voor de wet van kracht wordt.

 1. Twee miljoen Amerikanen zonder stroom door Ian, “dodental loopt op tot 42”, aldus CNN
  Update

  Twee miljoen Amerikanen zonder stroom door Ian, “dodental loopt op tot 42”, aldus CNN

  Bijna twee miljoen Amerikanen in het zuiden van de Verenigde Staten zitten zonder stroom na het passeren van orkaan Ian. De orkaan ging vrijdagmiddag lokale tijd aan land in de staat South Carolina en zwakte daarna snel af tot een storm. Eerder in de week trok Ian een spoor van vernieling door Florida, waar het dodental volgens nieuwskanaal ‘CNN’ is opgelopen tot zeker 42. De zender baseert zich op cijfers van lokale overheden. De federale autoriteiten hebben 23 doden bevestigd.
 2. Vlaming Serge, getrouwd met een man, woont in Boedapest: “Door verbod regenboogkleuren, neemt UEFA net wél politiek standpunt in”
  Play

  Vlaming Serge, getrouwd met een man, woont in Boedapest: “Door verbod regenboog­kleu­ren, neemt UEFA net wél politiek standpunt in”

  Langs alle kanten komt er kritiek op de beslissing van de UEFA om de regenboogkleuren te verbieden, die de stad München op de Allianz Arena wilde projecteren. Vlaming en voormalig radio-dj Serge De Marre, die in de Hongaarse hoofdstad Boedapest woont en getrouwd is met een man, begrijpt dat de UEFA geen politiek standpunt wil innemen, maar “door dat niet te doen, nemen ze net wél een standpunt in”, zegt hij.
 1. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.