Europees Commissievoorzitter Ursula Von der Leyen.
Volledig scherm
Europees Commissievoorzitter Ursula Von der Leyen. © REUTERS

Europees Commissievoorzitter scherp voor Hongarije na anti-homowet: “Een schande”

De nieuwe Hongaarse wet die de 'promotie' van homoseksualiteit verbiedt "is een schande" en gaat tegen alle Europese waarden in. Dat heeft Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen gezegd. Ze heeft haar bevoegde commissarissen de opdracht gegeven de Hongaarse autoriteiten in te lichten over alle juridische bezwaren, nog voor de wet van kracht wordt.

 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 2. Vlaming Serge, getrouwd met een man, woont in Boedapest: “Door verbod regenboogkleuren, neemt UEFA net wél politiek standpunt in”
  Play

  Vlaming Serge, getrouwd met een man, woont in Boedapest: “Door verbod regenboog­kleu­ren, neemt UEFA net wél politiek standpunt in”

  Langs alle kanten komt er kritiek op de beslissing van de UEFA om de regenboogkleuren te verbieden, die de stad München op de Allianz Arena wilde projecteren. Vlaming en voormalig radio-dj Serge De Marre, die in de Hongaarse hoofdstad Boedapest woont en getrouwd is met een man, begrijpt dat de UEFA geen politiek standpunt wil innemen, maar “door dat niet te doen, nemen ze net wél een standpunt in”, zegt hij.