Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen.
Volledig scherm
Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen. © EPA

Europees Comissievoorzitter von der Leyen wil engagement voor opvang Afghaanse vluchtelingen

Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen roept de internationale gemeenschap op om opvangmogelijkheden te voorzien voor Afghaanse vluchtelingen. Dat doet ze enkele dagen voor de leiders van de G7 een videoconferentie houden over de situatie in het land. “Het is belangrijk dat alle landen die betrokken zijn bij de missie in Afghanistan voldoende quota voor hervestiging en veilige routes beschikbaar maken, zodat we wie bescherming nodig heeft een plaats kunnen bieden”, klinkt het. 

 1. Dertiger die scholiere (16) om het leven bracht, wordt gehoord in de zaak Nicky Verstappen: Deed Jos Brech bekentenis aan Bekir E.?
  1

  Dertiger die scholiere (16) om het leven bracht, wordt gehoord in de zaak Nicky Verstappen: Deed Jos Brech bekentenis aan Bekir E.?

  Bekir E., de nu 34-jarige veroordeelde moordenaar van de Rotterdamse scholiere Hümeyra (16) wordt vandaag gehoord in de zaak-Nicky Verstappen, de 11-jarige Nederlandse jongen die in 1998 dood werd gevonden aan een zomerkamp. Volgens Bekir E. heeft verdachte Jos Brech in de gevangenis tegen hem gezegd dat hij betrokken is bij de dood van de jongen. Brech houdt ook na zijn veroordeling zijn onschuld vol.
 2. Britse overlevenden aan het woord op proces over aanslagen Parijs, beschuldigden winden zich op

  Britse overleven­den aan het woord op proces over aanslagen Parijs, beschuldig­den winden zich op

  De ene besloot haar getuigenis met de boodschap dat "liefde zal overwinnen", een andere kon het niet laten om zich met een "fuck you" tot de beschuldigden te richten. Op de 26ste dag van het proces over de aanslagen van 13 november 2015 in Parijs kwamen vrijdag zeven Ierse en Britse overlevenden aan het woord. Hun getuigenissen werkten de beschuldigden duidelijk op de zenuwen, in die mate dat de zitting zelfs kort moest geschorst worden.