a
Volledig scherm
© a

Europees akkoord over opening binnengrenzen op 15 juni, Spanje opent grenzen niet voor 1 juli

Gaan we weer vrij door de Europese Unie kunnen reizen nu de coronapandemie grotendeels onder controle lijkt? Vanaf 15 juni worden de controles aan de Europese binnengrenzen opgeheven, klinkt het na afloop van de vergadering van de Europese ministers van Binnenlandse Zaken. Maar tóch een kanttekening: nog niet alle Schengenlanden hebben zich daar achter geschaard. En wie op reis wil buiten Europa, blijft nog even op zijn honger zitten. 

16 reacties

 • Olivier van Remoortel

  3 jaar geleden
  Pieter Martens, "Ieder land doet wat hem uitkomt zie nu Spanje", de situatie is niet dezelfde in alle landen. Dat een land dat zo hard is getroffen geweest als Spanje liever wat voorzichtiger is vind ik heel begrijpelijk. En als je nu écht denkt dat het Spanje goed uitkomt al die inkomsten uit gemist toerisme te verliezen heb je het, denk ik, niet allemaal goed begrepen
 • Jos Vanhout

  3 jaar geleden
  @Bram De Spriet, toerisme is ook een onderdeel van de economie hoor. En in sommige landen zelfs een zeer belangrijk onderdeel.
 • Mich Vanderhoydonck

  3 jaar geleden
  Klopt niet . Brussels airlines en Tui vliegen vanaf 20 juni op Spanje en die weten meer dan Jan met de pet.
 • Marc Talloen

  3 jaar geleden
  De cijfers gaan in onze buurlanden de laatste dagen stijl de hoogte in, ik dacht dat de experts konden ingrijpen wanneer nodig , wel het is nodig landsgrenzen dicht Europa of niet we hebben wereldwijd de meeste besmettingen per dag sinds uitbraak ,in Uk gaat men weer boven de 1300 Italie 518 Frankrijk 611 per dag dat is in elk land een verdubbeling van gisteren.Wij zijn voorlopig nog op de goeie weg maar hoelang nog met open grenzen .Nieuwe import van gemuteerd virus is ideaal voor opstoot.
 • Dominique Vandervekens

  3 jaar geleden
  Heel goed! Wij vertrekken op 15 juni met de hond naar de Haute Savoie in FR. We zitten daar in een chalet voor ons alleen in de natuur. Al zeker beter en veel mooier dan in het overvolle Vlaanderen!