Belgisch energieminister Tinne Van der Straeten (Groen) tussen haar Europese collega's tijdens een vergadering in Brussel eind vorige maand.
Volledig scherm
Belgisch energieminister Tinne Van der Straeten (Groen) tussen haar Europese collega's tijdens een vergadering in Brussel eind vorige maand. © AP

“Europees akkoord in zicht voor prijsplafond Russische olie”

Een langverwacht akkoord over een prijsplafond voor Russische olie die per zee naar Europa wordt vervoerd, is in zicht. Dat melden bronnen aan persbureau Reuters. De Europese lidstaten moeten vandaag hun handtekening nog onder het akkoord zetten, maar het lijkt erop dat de deadline van 5 december om Rusland verder te straffen voor de oorlog in Oekraïne gehaald wordt.

  1. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
    Spaargids.be

    De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

    Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.