Fabrice Leggeri, directeur van de Europese Grens- en Kustwacht.
Volledig scherm
Fabrice Leggeri, directeur van de Europese Grens- en Kustwacht. © epa

Europarlementariërs eisen vertrek Frontex-baas om ‘push-backs’

BuitenlandDe fractie van sociaaldemocraten (S&D) in het Europees Parlement eist het ontslag van de directeur van de Europese Grens- en Kustwacht Fabrice Leggeri na diens optreden op een hoorzitting over het illegaal terugduwen (push-backs) van bootjes met asielzoekers op de Middellandse Zee. Frontex is hier volgens S&D medeplichtig aan, maar Leggeri heeft ook doelbewust informatie achtergehouden voor het parlement, stelt Europarlementariër Kati Piri (PvdA).

9 reacties

 • Kevin Cunningham

  1 maand geleden
  Een van de belangrijkste redenen voor de Brexit. EU mensen zijn niet bekommerd om het gewone volk. 
 • Karel Flanders

  1 maand geleden
  Dus de Europese grensbewakers mote' volgens de EU de illegalen binnen halen ipv buiten houden. 
 • Jo Van Echelpoel

  1 maand geleden
  Die exorbitante migratie dient enkel om de vastgoedprijzen hoog te houden, concurrerende arbeidsschaarste creëren en verdeeldheid onder de bevolking re zaaien. Zodoende neemt u de de 1% rijken en hun vazallen niet op de korrel. 
 • Eji Verkoren

  1 maand geleden
  Snapt men in de EU nu nog niet dat er bij het gros van de Europese bevolking geen draagvlak meer is voor deze massa immigratie?  De EU had zich beter eens beziggehouden met een Europese Covid-19 strategie maar neen daar vallen geen Euro's mee te verdienen.  Alweer het zoveelste één of ander geheim agenda van de EU?  Vang die mensen toch in eigen regio op.  Wie gaat die kosten blijven betalen voor opvang als ze effectief in aanmerking zouden komen voor asiel?  
 • kweetnie Roland

  1 maand geleden
  wanneer gaan ze stoppen met ons land in te palmen, a la ghandi, (geweldloos)want eens zal dat overstag gaan, en zal er een geweldige geweldsexplosie losbarsten. De onze zullen het onderspit delven, want wij zijn te soft.
 1. Noorwegen bezorgd over risico van vaccinatie zwakke 80-plussers
  Play
  Covid-19

  Noorwegen bezorgd over risico van vaccinatie zwakke 80-plus­sers

 2. 15 meter de dieperik in: bus hangt te bengelen van brug
  Play

  15 meter de dieperik in: bus hangt te bengelen van brug