Europese grenswachters in de haven van Lesbos, Griekenland.
Volledig scherm
Europese grenswachters in de haven van Lesbos, Griekenland. © ap

Europa vraagt meer grenswachters en materiaal voor bewaking buitengrenzen

De lidstaten moeten dringend meer grenswachters en materiaal naar de buitengrenzen van de Europese Unie sturen om de operaties van de Europese grens- en kustwacht te ondersteunen. Die oproep heeft eurocommissaris Dimitris Avramopoulos gelanceerd. De Griek wees erop dat de illegale migratiestromen vanuit Turkije weer een opwaartse tendens vertonen.

11 reacties

 • Jaak Meyers

  3 jaar geleden
  Er is een simpele oplossing. 70% van ons loon afgeven om de uitkeringen van de vluchtelingen mee te financieren. Zo moeilijk is dat toch niet?
 • Jan Verstrepen

  3 jaar geleden
  Een schone aprilgrap, alles komt naar hier, en wij betalen ....
 • Jef Heffens

  3 jaar geleden
  Dat is een terechte eis. Het wordt ook tijd dat ze de hekkens die Hongarije heeft geplaatst vergoeden aan Hongarije. Uiteindelijk is dat nuttig voor ons aller veiligheid.
 • baziel roezemoes

  3 jaar geleden
  Als ze gezinnen met kleine kinderen nog niet kunnen tegenhouden hoe gaan ze de russen dan tegenhouden ? Kinderpraat.
 • Edmond Dillien

  3 jaar geleden
  Vroeger hadden we landsgrenzen en die werden bewaakt tot in't oneindige ge moest eens een pakje boter vanuit Nederland bij hebben, en nu het Europees is en ze het kunnen met camera's, drones zelfs satellieten en een minimum aan personeel is Europa zo lek als een vergiet, de politiek geeft liever het beschikbare geld uit aan dingen die zij graag zien, de wil van't Europese volk word al jaren genegeerd da's de nieuwe politiek nu Europees of regionaal ze doen wat zij willen met ons geld.
 1. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 2. Overvolle opvangcentra op Griekse eilanden: regering wil meer vluchtelingen naar vasteland overbrengen
  Buitenland

  Overvolle opvangcen­tra op Griekse eilanden: regering wil meer vluchtelin­gen naar vasteland overbren­gen

  Om de overvolle vluchtelingenkampen op de Oost-Egeïsche Eilanden te ontlasten, wil de Griekse regering meer vluchtelingen overbrengen naar het vasteland. Dat heeft de Griekse minister voor Migratie Dimitris Vitsas vandaag op het eiland Lesbos gezegd. Tegen september moet het aantal migranten en vluchtelingen teruggebracht worden tot voorziene opvangcapaciteit van de opvangcentra, aldus Vitsas.
 1. Skiërs dalen succesvol beruchte Yosemite-berg volledig af
  Play

  Skiërs dalen succesvol beruchte Yosemite-berg volledig af

 2. Deze hond snuffelt naar coronabesmettingen op de luchthaven
  Play

  Deze hond snuffelt naar coronabe­smet­tin­gen op de luchthaven