De eurocommissaris voor Begroting, Johannes Hahn.
Volledig scherm
De eurocommissaris voor Begroting, Johannes Hahn. © EPA

Europa verwacht dit jaar voor 80 miljard euro aan obligaties uit te geven

De Europese Commissie verwacht dit jaar voor zo’n 80 miljard euro aan langetermijnobligaties uit te geven om het Europese relanceplan van 750 miljard euro te financieren, zo heeft ze vandaag meegedeeld.

3 reacties

 • Geert Landsman

  11 maanden geleden
  Hahahaha, je moet goed gek zijn die te kopen, staats-obligaties zijn niks waard en geven geen rendement. We geven de staat trouwens al geld dat ze niet goed kunnen beheren en dat heet belastingen!
 • etienne vijverman

  11 maanden geleden
  de weg ligt open om afzienbare tijd de zoveelste waarde vermindering mee te maken geld drukpersen kunnen draaien
 • Nick Caluwé

  11 maanden geleden
  en ik die dacht dat een miljard Belgische Frank véél geld was. Kostenplaatje kan oplopen tot 750 miljard euro. Tegen 2058 moet alles terugbetaald zijn. Laten we hopen dat in de 37 jaar dat we daar dan voor hebben er niet teveel nieuwe ziektes, religieuze oorlogen, natuurgeweld of nuttige (6) regeringen tussenkomen.
 1. Zeker 10 doden nadat 18-jarige schutter vuur opent in Amerikaanse supermarkt
  Play

  Zeker 10 doden nadat 18-jarige schutter vuur opent in Amerikaan­se supermarkt

  Een 18-jarige man heeft zaterdag in de Amerikaanse stad Buffalo, in de staat New York, tien mensen doodgeschoten in een lokale supermarkt. Dat meldt politiecommissaris Joseph Gramaglia. Ook zijn drie mensen gewond geraakt. De schutter gaf zich uiteindelijk over. Hij is gearresteerd en wordt verdacht van een racistisch gemotiveerde haatmisdaad. Elf van de dertien slachtoffers zijn zwart. De Amerikaanse president Biden heeft in een verklaring de “gruwelijke schietpartij” veroordeeld.