AP
Volledig scherm
© AP

Europa sluit nieuw contract af met Pfizer voor 1,8 miljard extra doses

De Europese Unie heeft een nieuwe contract afgesloten met vaccinproducenten Pfizer en BioNTech voor 1,8 miljard extra doses van hun coronavaccin. Dat meldt Commissievoorzitter Ursula von der Leyen.

18 reacties

 • frans Venloo

  1 maand geleden
  Hier worden boterhammekens mee verdiend volgens mij maar dt zal wel boven water komen als de tijd er rijp voor is Bestellen voor varianten welke men nog niet kent ? eigenaardig niet
 • Olivier Paquay

  1 maand geleden
  1800 miljoen spuiten, met hoeveel zijn we alweer in Europa ?
 • Veronica Voorhelst

  1 maand geleden
  Wat kunnen ze daar nu nog mee doen? Als er herhalingsingenringen nodig zijn, zal dat toch met een aangepast vaccin voor de nieuwe varianten moeten zijn.
 • Sylvia van Gastel

  1 maand geleden
  Als we een derde prik nodig hebben dan moeten ze wel en ook voor meerdere jaren .
 • Jef Denijs

  1 maand geleden
  Die dosissen kunnen we nog gebruiken om de gevaccineerden met AstraZeneca met een derde prik te beschermen.
 1. Amerikaanse (17) wint 50.000 dollar bij ‘vaccinatie-loterij’
  Play

  Amerikaan­se (17) wint 50.000 dollar bij ‘vaccinatie-loterij’

  De 17-jarige Nancy Gutierrez heeft zich laten vaccineren. Nu is ze bij de vijftien gevaccineerde mensen die een geldprijs hebben gewonnen bij het “Vax for the Win’- programma in Californië. Ze is heel blij dat ze gevaccineerd is: “We zijn jong en houden er allemaal van om samen te komen met vrienden. En met het vaccin is het veiliger om samen te komen met vrienden.” Ze is niet de eerste die een geldprijs wint na een vaccinatie. Zo won Abbigail Bugenske eerder al 1 miljoen dollar in de staat Ohio. In Washington is er ook de ‘Joints for Jabs’ actie. Met een bewijs van vaccinatie kunnen Amerikanen boven de 21 jaar een gratis joint afhalen bij een cannabiswinkel.