Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © REUTERS

Europa sluit akkoord met nieuwe vaccinproducent (de zevende al)

De Europese Commissie heeft het licht op groen gezet voor een nieuw contract voor de aankoop van vaccins tegen het coronavirus. Het gaat om een overeenkomst met het Amerikaanse farmabedrijf Novavax. Er is sprake van 100 miljoen dosissen van het vaccin, met een optie voor 100 miljoen extra dosissen.

 1. Van bruto naar netto: dit sta je af (en zo houd je wat meer loon over)
  Jobat

  Van bruto naar netto: dit sta je af (en zo houd je wat meer loon over)

  Wanneer je je loonbrief onder de loep neemt, merk je daar in eerste instantie waarschijnlijk een aardig bedrag op. Wat daar onderaan als nettoloon nog van rest -en dus uiteindelijk op je rekening belandt- is helaas een stuk minder. Dit kan wel eens tot teleurstelling leiden. Werkgevers zullen bij loononderhandelingen immers steeds brutobedragen hanteren. Jobat.be onderzocht wat er precies met je loon gebeurt bij de omzetting van bruto naar netto, en waar dat geld naartoe vloeit.
 1. Vulkaanuitbarsting op La Palma: "Het geluid van 20 vertrekkende gevechtsvliegtuigen”, al 5.000 mensen geëvacueerd
  Play
  41

  Vulkaanuit­bar­sting op La Palma: "Het geluid van 20 vertrekken­de gevechts­vlieg­tui­gen”, al 5.000 mensen geëvacu­eerd

  Op het Canarische eiland La Palma is een vulkaan in het gebied Cumbre Vieja aan het uitbarsten. Het is al van in 1971, dus vijftig jaar geleden, dat de vulkaan nog eens uitbarstte. Al zeker 5.000 mensen hebben hun huizen moeten verlaten. Boven het eiland is een grote aswolk te zien. Het geluid is extreem luid. “Het lijkt op twintig vertrekkende gevechtsvliegtuigen”, getuigt een lokale gids.