REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Europa krijgt mogelijk vijfde vaccin tegen coronavirus

Europa krijgt mogelijk een vijfde vaccin tegen het coronavirus. Het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) gaat rechtstreeks meekijken met de onderzoeken naar het middel dat het bedrijf Novavax ontwikkelt. Dat maakt het mogelijk om sneller een oordeel klaar te hebben wanneer de makers het middel op de markt willen brengen.

27 reacties

 • Michael Steyaert

  7 maanden geleden
  De hele vaccinatie wordt een loterij waarbij je op goed geluk een vaccin krijgt van één van de vele aanbieders. Niet elk vaccin is even goed of geeft evenveel bescherming. Hierdoor moet je echt het geluk aan jouw zijde hebben om het best werkende vaccin te krijgen. Als overheid zou je er enkel voor mogen kiezen om het best werkende vaccin aan je burgers te geven.
 • Alfons Vanacker

  7 maanden geleden
  Geef mij maar een Chinese. Meer vertrouwen in hen.
 • Paul Verbeeck

  7 maanden geleden
  Blijkbaar koopt Europa enkel bij diegenen waar ze connecties hebben , ze zullen er hun persoonlijk voordeel bij doen zeker ? Ze hebben toegegeven dat het Russische vaccin goed is , maar gaan het waarschijnlijk niet toelaten/gebruiken , de inkopers krijgen te weinig steun van die kant ?
 • Leon Mertens

  7 maanden geleden
  Wie in fout met deze vertragingen?Men maakt ons vanalles wijs ik denk dat er veel geld meegemoeid is !!
 • marc huyghebaert

  7 maanden geleden
  Wat is het nu ervan? Aan dit tempo mogen ze nog 50 diverse hebben
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 2. Vader spant rechtszaak van 1 miljoen dollar aan nadat leerkracht het haar van zijn 7-jarige dochter afknipt

  Vader spant rechtszaak van 1 miljoen dollar aan nadat leerkracht het haar van zijn 7-jarige dochter afknipt

  Jimmy Hoffmeyer, een man uit de Amerikaanse staat Michigan, heeft een rechtszaak van 1 miljoen dollar (849.000 euro) opgestart nadat de leerkracht van zijn 7-jarige dochter het haar van het meisje zonder toestemming kort had geknipt. Volgens Hoffmeyer werden de rechten van zijn dochter, die biraciaal is, ernstig geschonden. De klacht is gericht tegen de school en drie medewerkers.
 1. Ongetrouwde vrouw uit Peking strijdt voor recht om eicellen in te vriezen

  Ongetrouw­de vrouw uit Peking strijdt voor recht om eicellen in te vriezen

  De rechtszaak van een ongetrouwde vrouw uit Peking die strijdt voor het recht om haar eicellen te laten invriezen, vindt vandaag plaats in de rechtbank van de Chinese hoofdstad. De vrouw, Teresa Xu, wacht sinds december 2019 op een tweede hoorzitting. Xu klaagt een ziekenhuis aan dat haar in november 2018 aanzette om op natuurlijke wijze een kind te krijgen in plaats van haar eicellen te laten invriezen en haar dwong om een huwelijkscontract te laten zien. Volgens de wet in het land hebben enkel getrouwde koppels toegang tot reproductiediensten.