ANP
Volledig scherm
© ANP

Europa kampt met ergste uitbraak vogelgriep ooit volgens Duits onderzoek

Nooit eerder heeft Europa te maken gehad met zo’n ernstige uitbraak van vogelgriep. Duitse onderzoekers van het Friedrich-Loeffler-Institut (FLI), een overheidsinstituut dat onderzoek doet naar dierenwelzijn, melden dat de problemen wijdverspreid zijn en er voorlopig “nog geen einde in zicht” is.

 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. Drie pluimveebedrijven in Nederlands Limburg geruimd vanwege vogelgriep

  Drie pluimveebe­drij­ven in Nederlands Limburg geruimd vanwege vogelgriep

  Bij kalkoenen op een pluimveebedrijf in Ysselsteyn in Nederlands Limburg is vogelgriep vastgesteld. Om verdere verspreiding van het virus te voorkomen worden zowat 24.000 kalkoenen geruimd. Twee andere pluimveebedrijven met in totaal 40.000 dieren worden preventief geruimd, omdat personeel van het besmette bedrijf ook daar werkte. Een aantal andere bedrijven in de buurt wordt getest op vogelgriep, voor nog eens 69 bedrijven geldt een vervoersverbod.