Een huisje van Roompot op de site Donk in Oudenaarde
Volledig scherm
Een huisje van Roompot op de site Donk in Oudenaarde © Ronny De Coster

Europa geeft groen licht voor overname Landal GreenParks door Roompot

De Europese Commissie heeft de overname van de Nederlandse uitbater van vakantieparken Landal GreenParks door zijn sectorgenoot Roompot, ook uit Nederland, goedgekeurd. Door het grote aantal vakantieaccomodaties op de markt dreigt er geen gevaar voor concurrentieverstoring.

 1. Kremlin reageert op toekomstig EU-lidmaatschap Oekraïne: “Mag niet nog meer problemen voor Rusland brengen”

  Kremlin reageert op toekomstig EU-lidmaat­schap Oekraïne: “Mag niet nog meer problemen voor Rusland brengen”

  Rusland heeft de toekenning van het statuut van kandidaat-lidstaat aan Oekraïne en Moldavië “een interne aangelegenheid van Europa” genoemd. Volgens Kremlin-woordvoerder Dmitri Peskov is het belangrijk dat het besluit van de staatshoofden en regeringsleiders van de Europese Unie “niet nog meer problemen voor Rusland brengt en (...) in de relaties van deze landen met Rusland”, zo zei hij in een reactie.
 2. De terugkeer van Tunesië als goedkope zomerbestemming: “Enkele vlucht al vanaf 49,99 euro”
  PREMIUM

  De terugkeer van Tunesië als goedkope zomerbe­stem­ming: “Enkele vlucht al vanaf 49,99 euro”

  Tijdens de paasvakantie start reisorganisator TUI opnieuw met vluchten naar Tunesië. Vooral door strenge quarantaineverplichtingen bleef de populaire bestemming meer dan twee jaar gesloten. Tunesië is goedkoop, maar veel meer dan een zonbestemming. Onze reisexpert Johan Lambrechts vertelt je alles wat je moet weten voor je je vakantie boekt: hoeveel kost het? Wat met de coronaregels en welke bezienswaardigheden zijn er?
 1. Bij deze luxueuze all-inverblijven doe je dit jaar extra voordeel: onze reisexpert tipt zijn favoriete hotels in Turkije
  PREMIUM

  Bij deze luxueuze all-inverblij­ven doe je dit jaar extra voordeel: onze reisexpert tipt zijn favoriete hotels in Turkije

  Betaalbaar op zomervakantie gaan, op voorhand weten wat je uitgeeft en toch genieten van een resem luxe-faciliteiten? All-in hotels in Turkije zijn deze zomer echte prijsbrekers. Zeker nu de Turkse lira historisch laag staat ten opzichte van de euro, en hotels hun prijzen niet hebben verhoogd om de heropleving van het toerisme niet te missen. Onze reisexpert Johan Lambrechts maakte een kleine selectie, voor elk wat wils.
 2. Luchtvaartmaatschappijen niet te spreken over voornemen tot minder vluchten op Schiphol
  3

  Luchtvaart­maat­schap­pij­en niet te spreken over voornemen tot minder vluchten op Schiphol

  Luchtvaartmaatschappijen zijn niet te spreken over het voornemen van het Nederlandse kabinet om het aantal vliegtuigbewegingen op Schiphol structureel te verlagen naar 440.000 per jaar. "Het lijkt er sterk op dat het kabinet bewust bezig is de luchtvaart de nek om te draaien en daarmee Nederland het lelijke eendje van Europa te maken", zegt voorzitter Marnix Fruitema van BARIN, de belangenvereniging van in Nederland actieve luchtvaartmaatschappijen.