Gillian en Adrian Bayford wonnen 190 miljoen euro met EuroMillions in 2012.
Volledig scherm
Gillian en Adrian Bayford wonnen 190 miljoen euro met EuroMillions in 2012. © Getty

EuroMillions-winnares wil corona-overheidsgeld niet terugbetalen

SCHOTLANDDe Schotten raken niet uitgepraat over Gillian Bayford. De vrouw won in 2012 samen met haar toenmalige echtgenoot Adrian Bayford de EuroMillons-jackpot. De twee waren in één klap 148 miljoen pond (toen bijna 190 miljoen euro) rijker. Nu, negen jaar later, is ze niet plan om het door de Britse overheid ter beschikking gestelde vervangingsinkomen voor haar werknemers terug te betalen.

86 reacties

 • Jozef Van Mellaert

  1 week geleden
  Waarom die kritiek? Hetgeen zij gekregen hebben aan subsidies is een peulschil tegenover zij moeten betalen aan belastingen.
 • rudolf het rendier

  1 week geleden
  En dan ? Wat hebben je privé middelen te maken met je zaak ? Dan heeft niemand recht op uitkering . Of moet je als baas van een bedrijf met bv 100 man ook zelf opdraaien voor de onkosten ? Wie gaat dan nog ondernemen en met personeel werken?
 • pol van de velde

  1 week geleden
  Dat is nu echt de bedoeling van de pers: de bevolking tegen mekaar opzetten.
 • Erwin Van Nevel

  1 week geleden
  Deze controle zouden ze hier ook eens mogen doen. Is het normaal dat vennootschappen met een eigendomsportefeulle van meerdere 100n duizenden of zelfs miljn Euro, coronapremies krijgen? En toch gebeurt het. Als loontrekkende krijg je met moeite uitstel van betaling bij de bank. Voor de vennootschappen betaald de gemeenschap (de loontrekkende belastingbetalers) de rekening. Onder de zware lobby van Open-VLD vindt blijkbaar iedereen dit normaal.
 • Jef Jansen

  2 weken geleden
  Vind ik niet abnormaal. Politieke graaicultuur kost veel meer . Deze vrouw heeft eveneens recht op deze compensatie. Heeft immers ook verplicht deuren moeten sluiten . Wie of wat heeft hier totaal niks mee te maken .of mag ze ook stoppen met belasting betalen?
 1. Oud-leerling richt bloedbad aan in Russische school: leraar en zeven scholieren gedood, 32 gewonden
  Play

  Oud-leer­ling richt bloedbad aan in Russische school: leraar en zeven scholieren gedood, 32 gewonden

  Bij een schietpartij op een school in Kazan, een stad in centraal Rusland, zijn zeker negen doden gevallen. Het gaat om zeven leerlingen, een leraar en een andere volwassene. Er vielen ook meer dan 30 gewonden. Volgens de autoriteiten is de dader een 19-jarige oud-leerling van de school die alleen handelde. Zijn motief is nog onbekend. President Vladimir Poetin heeft zijn medeleven betuigd aan de families van de slachtoffers. Hij kondigde aan de regels rond wapenbezit te zullen aanpassen.
 2. Hoe verging het die andere EuroMillions-winnaars? Niet altijd even geweldig
  PREMIUM

  Hoe verging het die andere EuroMilli­ons-win­naars? Niet altijd even geweldig

  Vanavond valt er met EuroMillions maar liefst 202 miljoen euro te winnen: een ongeziene recordjackpot. Ook zin om ‘schandalig rijk’ te worden? De Nationale Loterij geeft alvast een tip om meer kans te maken om alléén de jackpot te winnen. Maar bezint eer ge begint. De grote pot winnen, betekent niet automatisch dat al jouw zorgen meteen van de baan zijn. Echtscheidingen, kinderen die naar de rechter stappen om hun deel van de koek op te eisen en zelfs ‘onechtelijke’ kinderen die plots vanuit het niets opduiken. Deze euromiljonairs kregen de keerzijde van de medaille te zien.
 1. Oostenrijkse acrobate kronkelt zich in alle mogelijke vormen
  Play

  Oostenrijk­se acrobate kronkelt zich in alle mogelijke vormen

 2. Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije
  Play

  Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije