Gillian en Adrian Bayford wonnen 190 miljoen euro met EuroMillions in 2012.
Volledig scherm
Gillian en Adrian Bayford wonnen 190 miljoen euro met EuroMillions in 2012. © Getty

EuroMillions-winnares wil corona-overheidsgeld niet terugbetalen

SCHOTLANDDe Schotten raken niet uitgepraat over Gillian Bayford. De vrouw won in 2012 samen met haar toenmalige echtgenoot Adrian Bayford de EuroMillons-jackpot. De twee waren in één klap 148 miljoen pond (toen bijna 190 miljoen euro) rijker. Nu, negen jaar later, is ze niet plan om het door de Britse overheid ter beschikking gestelde vervangingsinkomen voor haar werknemers terug te betalen.

86 reacties

 • Jozef Van Mellaert

  1 jaar geleden
  Waarom die kritiek? Hetgeen zij gekregen hebben aan subsidies is een peulschil tegenover zij moeten betalen aan belastingen.
 • rudolf het rendier

  1 jaar geleden
  En dan ? Wat hebben je privé middelen te maken met je zaak ? Dan heeft niemand recht op uitkering . Of moet je als baas van een bedrijf met bv 100 man ook zelf opdraaien voor de onkosten ? Wie gaat dan nog ondernemen en met personeel werken?
 • Paul van de velde

  1 jaar geleden
  Dat is nu echt de bedoeling van de pers: de bevolking tegen mekaar opzetten.
 • E VN

  1 jaar geleden
  Deze controle zouden ze hier ook eens mogen doen. Is het normaal dat vennootschappen met een eigendomsportefeulle van meerdere 100n duizenden of zelfs miljn Euro, coronapremies krijgen? En toch gebeurt het. Als loontrekkende krijg je met moeite uitstel van betaling bij de bank. Voor de vennootschappen betaald de gemeenschap (de loontrekkende belastingbetalers) de rekening. Onder de zware lobby van Open-VLD vindt blijkbaar iedereen dit normaal.
 • Jef Jansen

  1 jaar geleden
  Vind ik niet abnormaal. Politieke graaicultuur kost veel meer . Deze vrouw heeft eveneens recht op deze compensatie. Heeft immers ook verplicht deuren moeten sluiten . Wie of wat heeft hier totaal niks mee te maken .of mag ze ook stoppen met belasting betalen?