Jeroen Dijsselbloem, de Nederlandse voorzitter van de eurogroep.
Volledig scherm
Jeroen Dijsselbloem, de Nederlandse voorzitter van de eurogroep. © ANP

Eurogroep bereikt akkoord over nieuwe schijf noodhulp voor Griekenland

De ministers van Financiën van de eurozone hebben een akkoord bereikt over een nieuwe schijf noodhulp voor Griekenland. Athene krijgt 8,5 miljard euro om enkele belangrijke schuldaflossingen te realiseren en andere financiële verplichtingen te realiseren.

 1. Duitse minister vraagt schuldverlichting voor Griekenland: "We moeten onze beloftes waarmaken"

  Duitse minister vraagt schuldver­lich­ting voor Grieken­land: "We moeten onze beloftes waarmaken"

  De Duitse minister van Buitenlandse Zaken Sigmar Gabriel vraagt concrete toezeggingen rond een schuldverlichting voor Griekenland. Dat zegt hij aan de krant Süddeutsche Zeiting. De sociaaldemocraat gaat zo in tegen zijn christendemocratische collega van Financiën Wolfgang Schäuble, die dergelijke financiële ademruimte voor Athene verwerpt. Vandaag komen de ministers van Financiën van de eurolanden bijeen om zich over het Griekse dossier te buigen.
 2. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.