Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © AP

EU zoekt tweedehands laptops en smartphones om naar Oekraïne te sturen

Leraren, kinderen, verplegers, artsen en ambtenaren in het door oorlog geteisterde Oekraïne hebben dringend behoefte aan laptops, tablets en smartphones. De Europese Commissie roept burgers en bedrijven in de EU daarom op om nieuwe en goed functionerende tweedehands apparaten die mogelijk ongebruikt thuis of op kantoor rondslingeren, te doneren. Het initiatief is Laptops for Ukraine gedoopt.

6 reacties

 • william De Ruyck

  2 maanden geleden
  Eten en warme dekens dat hebben de mensen nodig ! Die miljarden die de Eu “wij” al geschonken hebben ……waar zijn die naartoe ???
 • Anita Billen

  2 maanden geleden
  Wat nog, alles voor Oekraïne en eigen bevolking kan de pot op .
 • Bettina samaey

  2 maanden geleden
  Laat ze eens beginnen met aan onze eigen kinderen te denken er zijn hier ook veel mensen die het geld er niet voor hebben ,zelfs kinderen op school met lege brood doos .aub zeg en kijk eens naar de beelden haast iedereen loopt er rond met een gsm en ze hebben geen elektriciteit,waar laden ze dan die laptops en gsm op .Veel mensen hier zitten ook in de kou ,raar maar voor oorlog te sponseren onmiddellijk geld beschikbaar maar voor ons eerst 50 keer vergaderen.
 • leen hanssens

  2 maanden geleden
  In België zijn er ook genoeg mensen die zich geen laptop kunnen permitteren, eigen mensen eerst.
 • peter pierreux

  2 maanden geleden
  Zoek maar verder.
 1. Amerikaanse Senaat keurt 12 miljard dollar extra steun voor Oekraïne goed

  Amerikaan­se Senaat keurt 12 miljard dollar extra steun voor Oekraïne goed

  De Amerikaanse Senaat heeft donderdag 12 miljard dollar (12,2 miljard euro) extra steun voor Oekraïne goedgekeurd. Dat gebeurde bij de beslissing om de Amerikaanse begroting tot december te verlengen. De tekst, die door senatoren van beide partijen werd goedgekeurd, bevat een grote militaire luik voor Kiev nu de Russische president Vladimir Poetin voorbereidingen treft om de Russische annexatie van vier Oekraïense regio's te formaliseren.