EU-buitenlandchef Josep Borrell.
Volledig scherm
EU-buitenlandchef Josep Borrell. © AP

EU werkt aan gezamenlijke vertegenwoordiging in Kaboel voor contacten met Taliban

De Europese Unie wil een gezamenlijke vertegenwoordiging opzetten in Kaboel om contacten te onderhouden met de Taliban. Van erkenning van het nieuwe bewind in Afghanistan is voorlopig geen sprake, maar onder vijf voorwaarden wil de EU wel met de Taliban praten.

3 reacties

 • Erik Bervoets

  1 maand geleden
  Natuurlijk, daar zitten veel te veel grondstoffen waar de rijken nog meer geld kunnen aan verdienen.
 • Gilbert Vermeersch

  1 maand geleden
  Je kunt dikwijls beter met de vijand praten, die de winnaar is, dan met sommige “vrienden.”
 • Mario Roman

  1 maand geleden
  Ze hebben eerst 20 jaar oorlog gevoerd tegen de Taliban en nu gaan ze gaan mouwvrotten bij dezelfde Taliban. Je houdt het niet voor mogelijk
 1. Europese Unie wil Afghaanse vluchtelingen uit Europa houden en in hun regio opvangen: “De EU is duidelijk het slachtoffer van een collectief trauma”
  PREMIUM

  Europese Unie wil Afghaanse vluchtelin­gen uit Europa houden en in hun regio opvangen: “De EU is duidelijk het slachtof­fer van een collectief trauma”

  De Europese lidstaten willen Afghanen op de vlucht niet naar Europa zien komen, maar hen wel opvangen in de regio. Dat kwam de Europese ministerraad overeen, waardoor de ‘Wir schaffen das’-mentaliteit definitief tot het verleden lijkt te behoren. Europa-kenner Steven Van Hecke (KU Leuven) is kritisch. “De ministers mogen opgelucht zijn dat Afghanistan niet aan de Middellandse Zee ligt.”
 2. Sleutelfiguur van regime Maduro uitgeleverd aan VS, regering schort dialoog met oppositie op
  VENEZUELA

  Sleutelfi­guur van regime Maduro uitgele­verd aan VS, regering schort dialoog met oppositie op

  Alex Naín Saab Morán, een Colombiaanse zakenman die een sleutelfiguur zou zijn in de financiering van het regime van de Venezolaanse leider Nicolás Maduro, is zaterdag uitgeleverd aan de Verenigde Staten. Dat meldt zijn juridische team aan het Franse persbureau AFP. Volgens zijn advocaat zou Saab inmiddels in het vliegtuig onderweg naar de VS zitten. De Venezolaanse regering stelt dat de VS Saab hebben ontvoerd en schort de dialoog met de oppositie op.