De Britse premier Boris Johnson zou overwegen om slechts een kwart van de afgesproken rekeningen met de Europese Unie te vereffenen als het tot een harde scheiding zonder akkoord komt.
Volledig scherm
De Britse premier Boris Johnson zou overwegen om slechts een kwart van de afgesproken rekeningen met de Europese Unie te vereffenen als het tot een harde scheiding zonder akkoord komt. © EPA

EU waarschuwt: “Verenigd Koninkrijk moet ook bij 'no deal' zijn rekening vereffenen”

BrexitHet is "essentieel" dat het Verenigd Koninkrijk zijn rekeningen vereffent om de nieuwe relatie na de brexit goed te starten. Zo heeft een woordvoerster van de Europese Commissie maandag duidelijk gemaakt in een reactie op de berichten als zouden de Britten bij een vertrek zonder akkoord slechts een deeltje van de brexit-factuur willen betalen. 

14 reacties

 • Marcel Desmet

  2 jaar geleden
  De EU betalen voor wat? Het enige wat ze met ons geld doen is lage-loonlanden openstellen om onze fabrieken naar daar te verhuizen of als dat niet lukt een knelpuntberoep te veroorzaken door mensen niet te betalen en er dan goedkope krachten voor in te zetten die al die vaardigheden plots niet nodig blijken te hebben. De EU heeft enkel gezorgd voor vernietigende transfers naar achtergestelde landen. Das nog wat anders dan peulschil die jaarlijks naar Wallonie gaat.
 • Danny De Graeve

  2 jaar geleden
  Potje breken is potje betalen
 • ivan de ridder

  2 jaar geleden
  Jan Janssens, je kunt het evengoed andersom stellen. De Britten hebben altijd al dwarsgelegen in EU stemmingen en ook nu is het duidelijk dat ze onderling niet eens overeenkomen welke richting ze willen uitgaan. May kreeg haar 'soft' deal er niet door. Boris probeert nu een no deal door ieders strot te duwen, zelfs mits een (tijdelijk???) totalitair regime. Niet akkoord.
 • Maxime Vanmaercke

  2 jaar geleden
  Onnozele zielen zeggen hier niet te betalen. Gewoon alle Engelse eigendommen en centen in Europa confisceren. Ze hebben lang genoeg telkens dwars gezeten en geprofiteerd. Finit, gedaan, amen en uit.
 • Kjelt Van de Broeck

  2 jaar geleden
  Prachtig! Al is het bedrag veel te laag.
 1. Zes miljoen euro nodig om interieur van Notre Dame te vernieuwen
  6

  Zes miljoen euro nodig om interieur van Notre Dame te vernieuwen

  Het katholieke bisdom van Parijs laat weten dat er ongeveer zes miljoen euro nodig is om het interieur van de Notre Dame te herstellen en te moderniseren. Na de brand die twee jaar geleden plaatsvond, liep de kathedraal grote schade op. De Franse president Emmanuel Macron beloofde eerder dat de Notre Dame tegen 2024 volledig zal zijn hersteld. Tot nu toe werd al meer dan 800 miljoen euro ingezameld van bedrijven of privésponsors voor de herstelwerken.
 2. Persfotograaf die voetbalfans hoop gaf met geruststellende foto van Eriksen: “Ik huilde en ik bad”

  Persfoto­graaf die voetbal­fans hoop gaf met geruststel­len­de foto van Eriksen: “Ik huilde en ik bad”

  Friedmann Vogel, de Duitse persfotograaf die op beeld kon vastleggen hoe de Deense voetballer Christian Eriksen bij bewustzijn was toen die van het veld werd gedragen, doet op Instagram uit de doeken hoe het verlossende beeld tot stand kwam. “Ook al probeer ik altijd professioneel te blijven tijdens mijn werk, zaterdag beleefde ik, net als iedereen in het stadion, een achtbaan van emoties. Ik huilde en bad voor een goede afloop”, klinkt het.