De Britse premier Boris Johnson zou overwegen om slechts een kwart van de afgesproken rekeningen met de Europese Unie te vereffenen als het tot een harde scheiding zonder akkoord komt.
Volledig scherm
De Britse premier Boris Johnson zou overwegen om slechts een kwart van de afgesproken rekeningen met de Europese Unie te vereffenen als het tot een harde scheiding zonder akkoord komt. © EPA

EU waarschuwt: “Verenigd Koninkrijk moet ook bij 'no deal' zijn rekening vereffenen”

BrexitHet is "essentieel" dat het Verenigd Koninkrijk zijn rekeningen vereffent om de nieuwe relatie na de brexit goed te starten. Zo heeft een woordvoerster van de Europese Commissie maandag duidelijk gemaakt in een reactie op de berichten als zouden de Britten bij een vertrek zonder akkoord slechts een deeltje van de brexit-factuur willen betalen. 

14 reacties

 • Marcel Desmet

  2 jaar geleden
  De EU betalen voor wat? Het enige wat ze met ons geld doen is lage-loonlanden openstellen om onze fabrieken naar daar te verhuizen of als dat niet lukt een knelpuntberoep te veroorzaken door mensen niet te betalen en er dan goedkope krachten voor in te zetten die al die vaardigheden plots niet nodig blijken te hebben. De EU heeft enkel gezorgd voor vernietigende transfers naar achtergestelde landen. Das nog wat anders dan peulschil die jaarlijks naar Wallonie gaat.
 • Danny De Graeve

  2 jaar geleden
  Potje breken is potje betalen
 • ivan de ridder

  2 jaar geleden
  Jan Janssens, je kunt het evengoed andersom stellen. De Britten hebben altijd al dwarsgelegen in EU stemmingen en ook nu is het duidelijk dat ze onderling niet eens overeenkomen welke richting ze willen uitgaan. May kreeg haar 'soft' deal er niet door. Boris probeert nu een no deal door ieders strot te duwen, zelfs mits een (tijdelijk???) totalitair regime. Niet akkoord.
 • Maxime Vanmaercke

  2 jaar geleden
  Onnozele zielen zeggen hier niet te betalen. Gewoon alle Engelse eigendommen en centen in Europa confisceren. Ze hebben lang genoeg telkens dwars gezeten en geprofiteerd. Finit, gedaan, amen en uit.
 • Kjelt Van de Broeck

  2 jaar geleden
  Prachtig! Al is het bedrag veel te laag.
 1. Vader wordt herenigd met zes maanden oude zoon die vanonder het puin werd gehaald na luchtaanval
  Play

  Vader wordt herenigd met zoontje dat vanonder het puin werd gehaald na luchtaan­val Gaza

  Zondag zagen we de schokkende beelden van een gewonde baby in het ziekenhuis. De zes maanden oude Omar werd vanonder het puin gehaald in Gaza na een luchtaanval in Gaza-stad. De baby was er samen met zijn moeder en vier broers en zussen het Suikerfeest gaan vieren bij familie. Bij de bombardementen kwamen de moeder en vier kinderen om het leven. Omar was de enige overlevende. Hij werd meteen naar het ziekenhuis gebracht, waar hij een dag later werd herenigd met zijn vader.
 1. Hond bungelt in lucht met halsband aan poort
  Play

  Hond bungelt in lucht met halsband aan poort

 2. André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"
  Play
  Kleine Jongen

  André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"