EU-commissievoorzitter Ursula von der Leyen.
Volledig scherm
EU-commissievoorzitter Ursula von der Leyen. © EPA

EU veroordeelt “illegale, provocatieve en disruptieve” Russische activiteiten

Met hun telefoons, tablets en laptops veilig opgeborgen om lekken te vermijden, hebben de Europese leiders gisteravond een strategische discussie gevoerd over hun relaties met Rusland. Ze veroordelen de "illegale, provocatieve en disruptieve Russische activiteiten tegen de EU, haar lidstaten en andere landen en organisaties”.

 1. Europese leiders treffen sancties tegen Wit-Rusland: luchtruim gesloten voor Wit-Russische vliegtuigen

  Europese leiders treffen sancties tegen Wit-Rus­land: luchtruim gesloten voor Wit-Russische vliegtui­gen

  De Europese leiders hebben een hele reeks nieuwe sancties getroffen tegen Wit-Rusland, naar aanleiding van de kaping van een Ryanair-vliegtuig zondag en de arrestatie van opposant Roman Protasevitsj. Ze vragen Europese luchtvaartmaatschappijen om het Wit-Russische luchtruim voorlopig te vermijden en ontzeggen Wit-Russische maatschappijen de toegang tot het Europese luchtruim. Onder meer Air France, Finnair en Singapore Airlines kondigden al aan niet meer door het Wit-Russische luchtruim te vliegen.
 1. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.