Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © REUTERS

EU stopt met bestelling vaccins AstraZeneca

De Europese Unie heeft besloten om haar contract met AstraZeneca niet te verlengen. Dat heeft Thierry Breton, Europees Commissaris voor de Interne Markt, verklaard aan radiozender France Inter. Ook Europees commissaris voor Justitie, Didier Reynders, bevestigt dat de Europese Commissie geen vaccins meer koopt van AstraZeneca.

99 reacties

 • Patricia Verwilligen

  1 maand geleden
  Neen Rudi Bergmans,voor Duitsland bv.moet je de 2de vaccinatie hebben gekregen 14 dagen op voorhand
 • Eddy Douwen

  1 maand geleden
  Het ergste van al is dat er geen transparant vaccinstrategie,willekeur wie wat krijgt en als er bij de toewijzing van het soort vaccin ook nog mensenhanden mogen mee bepalen is het hek helemaal van de dam,wat dacht ge ,ikke ikke en de rest kan stikke,ge ziet wel in sint Truiden als er iemand met wat macht kan bepalen wat zij en haar naasten krijgt ,geen az maar wel phizer ,dan weet ge genoeg ,grondig onderzoek nodig en koppen laten rollen is dringend nodig om die klassevaccinatie er uit te halen
 • Jan Jansen

  1 maand geleden
  vorige week met AZ gevaccineerd : dag erop 38,5 koorts, barstede koppijn heel mijn lijf, spieren gewrichten, alles deed pijn. een week verder, voel nog altijd in mijn arm waar geprikt werd.Tof !
 • ignace lambert

  1 maand geleden
  geen zorgen, eerste prik reeds gekregen, dan zeker de tweede ook
 • Lisa Carpentier

  1 maand geleden
  Knack (interview met specialisten): Vaccins veranderen ons DNA niet, en kunnen niet het herstelmechanisme van het DNA ontregelen. Het mRNA komt niet in de buurt van ons DNA. Het blijft aan de buitenkant van de celkern, terwijl het DNA in de celkern zit. Er zijn verschillende vaccins die de genetische informatie voor het S-eiwit bevatten - onder de vorm van dna of mRNA - maar die kunnen onze genetische huishouding niet aantasten, want dat DNA of mRNA wordt niet in onze eigen genen geïntegreerd.