Photo News
Volledig scherm
© Photo News

EU steekt VS voorbij met vaccineren

De Europese Unie heeft de Verenigde Staten voorbijgestoken met vaccineren. Dat blijkt uit cijfers van Our World in Data. In de EU is nu een groter deel van de bevolking minstens één keer ingeënt dan in de VS. België is een van de koplopers in Europa.

13 reacties

 • Leo Kaya

  1 jaar geleden
  Europa doet dat goed en onze Vivaldi regering toont aan dat ze bij de bestrijding van Covid tot de wereldtop behoren. Jammer voor de critici die op basis van fake news dezelfde regering onderuit willen halen. Jammer dat er in België zovele ontevredenen zijn. Het duidt erop dat velen super-gepamperde mensen zijn, ongelooflijk in de watten gelegd, en voor wie elke moeite of tegenslag onverteerbaar zijn. 'k Zou zeggen: word volwassen, neem verantwoordelijkheid en prijs ook goede resultaten v andere
 • Piet Deroover

  1 jaar geleden
  Kampioen in vaccineren dat wél, maar varianten buiten houden met grenzen zo lek als een zeef dat is wat anders.
 • Max Illens

  1 jaar geleden
  Europa telt met een zelfde grootte bevolking meer dan dubbel meer coronadoden dan de VS. Officiële WHO cijfers (wereld gezondheidsorganisatie)
 • Luc Bonami

  1 jaar geleden
  @ Angelo Denys - heel terechte opmerking …. Mijn zoon en kleinzoon wonen daar - vaccin is voldoende beschikbaar maar opkomst om te vaccineren slinkt zo dat men zelfs centra gaat sluiten … en als Mr. Dierckx betrokken is bij de financiën van de wil ik hem wel eens horen waar hij die kennis vandaag heeft — of is het adres van zijn stamkroeg geheim? Wat ik me wel afvraag is waarom EU dan de US bezoekers toelaat maar wij als Schengen burger niet naar USA mogen ?
 • An Peeters

  1 jaar geleden
  De EU steekt iedereen binnenkort voorbij met de belastingdruk voor gewone werknemers !
 1. De vaccinatieteller: hoeveel Belgen zijn intussen gevaccineerd tegen het coronavirus? Hoe zien de regionale verschillen eruit?
  Vaccinatieteller

  De vaccinatie­tel­ler: hoeveel Belgen zijn intussen gevacci­neerd tegen het coronavi­rus? Hoe zien de regionale verschil­len eruit?

  De grootschalige vaccinatiecampagne in ons land is achter de rug. Deze zomer konden in principe alle meerderjarige Vlamingen en alle 12- tot 17-jarigen die dat wensten volledig gevaccineerd zijn tegen het coronavirus. Uiteraard kan wie wil zich nog altijd laten inenten en er worden ook nog boosterprikken gezet voor de meest kwetsbare groepen. Hoeveel Belgen zijn nu deels of volledig beschermd, en zijn er regionale verschillen? Hier vindt u alle relevante cijfers en gegevens in één handige teller.