De voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen en de Oekraïense president Vladymyr Zelensky.
Volledig scherm
De voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen en de Oekraïense president Vladymyr Zelensky. © via REUTERS

EU richt centrum op voor vervolging oorlogsmisdaden in Oekraïne

UPDATEDe Europese Unie zet in Den Haag een internationaal centrum op voor de behandeling van vervolgingen van misdrijven in Oekraïne. “Dat gaat het verzamelen van bewijsmateriaal coördineren”, zegt voorzitter Ursula von der Leyen van de Europese Commissie tijdens haar bezoek in Kiev.

12 reacties

 • Werner Wynakker

  2 maanden geleden
  Michel Aerts, de gruwelijkheden in Syrië werden gepleegd door IS niet door Rusland. Assad vroeg de Russen om hulp tegen IS die bewapend werden door het Westen. Grappig hoe men de geschiedenis van een paar jaar geleden al is beginnen herschrijven. De aanslagen in Europa werden gepleegd door IS en niet door de Russen of gaan we dat ook al verdraaien?
 • Emmanuel Veraart

  2 maanden geleden
  Ze zou beter wat meer energie steken om vredesonderhandelingen in gang te steken, dan houden de oorlogsmisdaden vanzelf op.
 • Michael Aerts

  2 maanden geleden
  Sommigen schijnen te vergeten dat Rusland altijd systematisch de andere kant steunt en de gruweldaden in Syrië gepleegd werden door de russen. De wagner bende is trouwens overal ter wereld gekend voor hun geweld. Hun eerste lieverdjes gerecruteerd in de gevangenissen komen nu terug in hun maatschappij. Die helden krijgen nu carte blanche in rusland. Karma voor hun steun aan poetin.
 • Dirk Vade

  2 maanden geleden
  Pure hypocrisie van EU. Waarom is er nooit iets dergelijks gebeurd voor Syrie? of Yemen? Omdat Amerikanen daar alles kapot bombarderen, en dat zijn onze `vrienden´? Zijn de 400.000 doden in Syrie dan minder waard dan Oekrainers? Blijkbaar wel. Dat is dan discriminatie van EU.
 • Leonarda Van Opbroecke

  2 maanden geleden
  Als Von der Leyen een commissie samenstelt dan zullen er enkel oorlogsmisdaden van maar 1 kant worden vastgesteld . HRW heeft langs Oekraiense zijde ook al misdaden vastgelegd tegen de bevolking. Stond toch in deze krant.
 1. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 2. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.