Een vaartuig van Frontex en een vluchtelingenbootje voor de kust van het Griekse eiland Lesbos
Volledig scherm
Een vaartuig van Frontex en een vluchtelingenbootje voor de kust van het Griekse eiland Lesbos © AP

EU-rekenkamer vernietigend over grenswacht Frontex

De Europese grens- en kustwacht Frontex is niet in staat effectief de illegale immigratie en grensoverschrijdende criminaliteit aan de Europese buitengrenzen te bestrijden. Ook is het agentschap onvoldoende voorbereid op nieuwe opdrachten, zoals ondersteuning bij het terugsturen van illegale migranten naar hun thuisland, constateert de Europese Rekenkamer in een vernietigend rapport.

4 reacties

 • Serge Prat

  11 maanden geleden
  en op hetzelfde moment worden ze tegengewerkt door de EU als ze hun taken wel degelijk willen doen maar niet mogen van dezelfde EU
 • Tamsin Andersen

  12 maanden geleden
  Een grote peperdure knoeiboel, zoals zoveel zaken waar Europa ons zuurverdiend geld aan uitgeeft. Wie controleert het ? Zij zelf ! Dat zegt genoeg en ik denk niet dat ze onder de indruk zijn van het Rekenhof.
 • Veronica Voorhelst

  12 maanden geleden
  Europa heeft dan toch meer verstand dan rood en groen. Gedaan met softe politiek correcte nonsens, maar echte grensbewaking.
 • Ives Ameel

  12 maanden geleden
  Al eens iets gezien van wat de EU doet dat werkt of nut heeft, buiten de torenhoge facturen niets.
 1. Zuckerberg aangeklaagd voor rol bij privacyschandaal Facebook

  Zuckerberg aange­klaagd voor rol bij privacy­schan­daal Facebook

  Mark Zuckerberg, topman van Facebook-moederbedrijf Meta Platforms, wordt aangeklaagd voor zijn rol in het privacyschandaal rond Cambridge Analytica. Karl Racine, een aanklager in het district waar de Amerikaanse hoofdstad Washington D.C. onder valt, heeft eerder zonder resultaat geprobeerd Zuckerberg verantwoordelijk te stellen. Nu zegt Racine na “uitgebreid onderzoek” bewijs te hebben voor de persoonlijke betrokkenheid van de topman in het schandaal.
 2. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.