Maikel Samuels
Volledig scherm
© Maikel Samuels

EU-rapport brengt discriminatie door politie in beeld: etnische minderheden krijgen dubbel zo vaak identiteitscontrole

Een nieuw rapport van het European Union Agency for Fundamental Rights (FRA) heeft de discriminatie van etnische minderheden door de Europese politie in kaart gebracht. Ze tonen een duidelijke trend: etnische minderheden worden op het hele continent vaker tegengehouden en gefouilleerd. 

2 reacties

 • roger moenssens

  4 maanden geleden
  De cijfers wat de criminaliteit betreffen liggen in dezelfde verhouding dus wat wil je...
 • Wesley Kenis

  4 maanden geleden
  En hoeveel ervan hebben een strafblad....je moet wel eerlijk blijven he...
 1. Nederlandse topinfectioloog: “Aannames over omikron waren te pessimistisch, mismatch tussen vaccins en het behoorlijk gemuteerde virus”
  5

  Nederland­se topinfecti­o­loog: “Aannames over omikron waren te pessimis­tisch, mismatch tussen vaccins en het behoorlijk gemuteerde virus”

  Aannames die het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), de Nederlandse evenknie van gezondheidsinstituut Sciensano, eerder deed over de omikronvariant van het coronavirus, waren volgens de Nederlandse topinfectioloog Jaap van Dissel "te pessimistisch". Dat geldt onder meer voor het risico op ziekenhuisopname. Het instituut schatte twee weken terug nog in modelberekeningen in dat die 40 procent lager is dan bij de deltavariant, maar ook dat lijkt te somber, erkende Van Dissel donderdag in de Tweede Kamer.
 1. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.