Charles Michel.
Volledig scherm
Charles Michel. © EPA

EU-president Michel niet besmet met coronavirus

EU-president Charles Michel is niet besmet met het coronavirus. Michel zat sinds dinsdag in quarantaine omdat een van zijn beveiligers het virus onder de leden bleek te hebben. 

 1. Vincent, de man die de Gouden Klassiekers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

  Vincent, de man die de Gouden Klassie­kers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

  Hij is de enige wielerliefhebber die blij is dat Parijs-Roubaix niet doorgaat. Vincent van Marrewijk sprong na de Ronde naar de koppositie van de Gouden Klassiekers en mag zich nu € 7.000 rijker rekenen. De Nederlander kon de eindzege zelfs pakken zonder winnaar Wout van Aert in de Strade Bianche en Milaan-Sanremo. “Dankzij Fuglsang en de goedkope Vlasov ben ik van ver kunnen terugkomen.”
 2. Waarom is Covid-19 levensbedreigend voor de ene maar niet voor de andere? Wetenschappers UZ Leuven ontdekken genetische en immunologische oorzaak
  PREMIUM

  Waarom is Covid-19 levensbe­drei­gend voor de ene maar niet voor de andere? Wetenschap­pers UZ Leuven ontdekken genetische en immunologi­sche oorzaak

  Een Leuvens onderzoeksteam analyseerde genetische afwijkingen bij ernstig zieke Covid-19-patiënten. Uit die analyse blijkt dat 3,5 procent van die patiënten drager zijn van een genetische mutatie. Uit een tweede studie blijkt dat immunologische factoren aan de basis liggen van meer dan 10 procent van de ernstige gevallen van Covid-19. “Deze nieuwe kennis maakt een meer aangepaste behandeling mogelijk”, klinkt het bij wetenschappers van UZ Leuven.