Charles Michel.
Volledig scherm
Charles Michel. © EPA

EU-president Michel niet besmet met coronavirus

EU-president Charles Michel is niet besmet met het coronavirus. Michel zat sinds dinsdag in quarantaine omdat een van zijn beveiligers het virus onder de leden bleek te hebben. 

 1. Waarom is Covid-19 levensbedreigend voor de ene maar niet voor de andere? Wetenschappers UZ Leuven ontdekken genetische en immunologische oorzaak
  PREMIUM

  Waarom is Covid-19 levensbe­drei­gend voor de ene maar niet voor de andere? Wetenschap­pers UZ Leuven ontdekken genetische en immunologi­sche oorzaak

  Een Leuvens onderzoeksteam analyseerde genetische afwijkingen bij ernstig zieke Covid-19-patiënten. Uit die analyse blijkt dat 3,5 procent van die patiënten drager zijn van een genetische mutatie. Uit een tweede studie blijkt dat immunologische factoren aan de basis liggen van meer dan 10 procent van de ernstige gevallen van Covid-19. “Deze nieuwe kennis maakt een meer aangepaste behandeling mogelijk”, klinkt het bij wetenschappers van UZ Leuven.
 2. Coronacrisis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?
  Sparen

  Coronacri­sis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?

  Het voorbije jaar heeft de manier waarop we bankzaken uitvoeren serieus veranderd. We bankieren massaal digitaal, sparen meer dan ooit en ook jongeren wagen zich nu vaker aan beleggingsfondsen. Ook de banken zelf moesten zich pijlsnel aan de nieuwe realiteit aanpassen. Hoe bracht uw huisbank het er vanaf? Heeft ze u in positieve zin verbaasd of was u eerder ontgoocheld? Laat het ons weten via deze korte online enquête.
 1. Waaghalzen glijden van natuurlijke waterglijbaan in het midden van het regenwoud
  Play

  Waaghalzen glijden van natuurlij­ke waterglij­baan in het midden van het regenwoud

 2. Kan jij raden wie er in de huid van Marc Van Ranst en Steven Van Gucht kruipt?
  Play

  Kan jij raden wie er in de huid van Marc Van Ranst en Steven Van Gucht kruipt?