Charles Michel.
Volledig scherm
Charles Michel. © EPA

EU-president Michel niet besmet met coronavirus

EU-president Charles Michel is niet besmet met het coronavirus. Michel zat sinds dinsdag in quarantaine omdat een van zijn beveiligers het virus onder de leden bleek te hebben. 

 1. Waarom is Covid-19 levensbedreigend voor de ene maar niet voor de andere? Wetenschappers UZ Leuven ontdekken genetische en immunologische oorzaak
  PREMIUM

  Waarom is Covid-19 levensbe­drei­gend voor de ene maar niet voor de andere? Wetenschap­pers UZ Leuven ontdekken genetische en immunologi­sche oorzaak

  Een Leuvens onderzoeksteam analyseerde genetische afwijkingen bij ernstig zieke Covid-19-patiënten. Uit die analyse blijkt dat 3,5 procent van die patiënten drager zijn van een genetische mutatie. Uit een tweede studie blijkt dat immunologische factoren aan de basis liggen van meer dan 10 procent van de ernstige gevallen van Covid-19. “Deze nieuwe kennis maakt een meer aangepaste behandeling mogelijk”, klinkt het bij wetenschappers van UZ Leuven.
 2. Dit is de Orde van Transformanten: sekte van misbruikverdachte Robert B. hield buurt jarenlang in de greep
  PREMIUM
  NEDERLAND - DUITSLAND

  Dit is de Orde van Transfor­man­ten: sekte van misbruik­ver­dach­te Robert B. hield buurt jarenlang in de greep

  In een villawijkje in het Nederlandse Hoeven, op zo’n 20 minuten rijden van de grens met België, woonden ooit alle leden van de Orde der Transformanten. ‘Profeet’ Robert B. (58) hebben ze in geen jaren meer gezien. En daar was niemand rouwig om. B. is woensdag in Duitsland opgepakt, mede op verdenking van kindermisbruik in Hoeven tussen 2006 en 2008.