De plenaire zittingszaal in het Europees parlement in Straatsburg.
Volledig scherm
De plenaire zittingszaal in het Europees parlement in Straatsburg. © AFP

EU-parlementsleden nemen vliegtuig naar Straatsburg, een deel van hun chauffeurs volgt met lege auto's “in belang van goed financieel beheer”

UPDATEEen deel van de wagens die voor de maandelijkse plenaire zitting van het Europees Parlement van Brussel naar Straatsburg worden gereden, legt dat traject zonder inzittende af. 120 wagens, meldde het Duitse nieuwsagentschap DPA eerder vandaag, de woordvoerster van het parlement aanhalend. De persdienst van het Europees Parlement spreekt tegenover de VRT van een aanzienlijk lager aantal.

268 reacties

 • Hendrik Patyn

  1 jaar geleden
  Wanneer gaat dit zakkenvullers circus eens deftig worden hervormd? De kleine man en vrouw het geld uit hun zakken troggelen en daar dan met veel bravoure door de ramen gooien, niet meer van deze tijd....
 • Urban Vyaas

  1 jaar geleden
  Die EU parlementsleden kunnen dat gemakkelijk zelf oplossen; gewoon niet meer naar Straatsburg afzakken maar gewoon in Brussel blijven tot die kermis weer daar is. Maar dan gaan ze natuurlijk wel een aantal zitpenningen mislopen. Alleen de Franse EU parlementsleden gaan er natuurlijk een cinema van maken als ze daar alleen in Straatsburg zitten. Ze gaan daar waarschijnlijk niet eens rechtsgeldig kunnen vergaderen als de anderen hun kat sturen. Die praatbarrak heeft zowiezo niets te zeggen.
 • rudi meir

  1 jaar geleden
  Er is nog wa werk aan hun "Green deal" vrees ik, die gasten leven écht op een andere planeet!!!
 • nicole degens

  1 jaar geleden
  De Britten hebben echt wel goed gekozen.
 • Karel Vanormelingen

  1 jaar geleden
  Wie pro eu stemt graaft persoonlijk het graf van zijn kinderen en binnen 2 j zult ge eens zien wat een gigantische succes de brexit is de rijkste regio in Europa en vooral Vlaamse havens dood en begraven
 1. IJsbeer voelt zich in haar nopjes in bad vol... ijs
  Play

  IJsbeer voelt zich in haar nopjes in bad vol... ijs

 2. Kenny V. werd ten onrechte beschuldigd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”
  Play

  Kenny V. werd ten onrechte beschul­digd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”