Volledig scherm
© BELGA

EU-parlement sleept Europese Commissie voor het hof om visumbeleid VS

Het Europees Parlement klaagt de Europese Commissie aan bij het Europees Hof van Justitie omdat het dagelijks EU-bestuur weigert actie te ondernemen tegen de Verenigde Staten om hun visumbeleid. Ondanks een regeling voor wederzijdse visumvrijstelling tussen de EU en de VS eisen de Amerikanen een visum van inwoners uit vier EU-landen, terwijl Amerikanen visumvrij naar alle 27 EU-landen mogen reizen.

 1. China legt webwinkelgigant Alibaba miljardenboete op
  10

  China legt webwinkel­gi­gant Alibaba miljarden­boe­te op

  China legt webwinkelconcern Alibaba van techmiljardair Jack Ma een miljardenboete op voor monopoliepraktijken. Het gaat in totaal om 18,2 miljard yuan, wat omgerekend neerkomt op 2,3 miljard euro. Staatsmedia in China melden dat de Chinese toezichthouder tot de boete heeft besloten na afronding van een onderzoek dat in december was ingesteld. De boete is gelijk aan 4 procent van Alibaba's binnenlandse verkoop in 2019, aldus de toezichthouder.
 2. Deze BV’s deden het emigrerende Staf Coppens voor: “We zijn vertrokken met een koffer vol kleren en wat cameramateriaal, de rest lieten we achter”
  PREMIUM
  Showbizz

  Deze BV’s deden het emigreren­de Staf Coppens voor: “We zijn vertrokken met een koffer vol kleren en wat cameramate­ri­aal, de rest lieten we achter”

  Veel Belgen durven er alleen van te dromen, Staf Coppens (39) en zijn gezin gaan écht voor een buitenlands avontuur. In oktober verhuizen ze naar Zweden om er een camping uit te baten. Maar is zo’n beslissing ook echt een garantie op grenzeloos genieten? Onder meer Pat Krimson, Kathleen Aerts en Frank Molnar deden het hem voor. “Iedere dag wakker worden onder een stralende zon en vervolgens een frisse duik in het zwembad nemen: dat went heel snel.”
 1. Suthep is plots toeschouwer van een strijd tussen een bidsprinkhaan en een vogel
  Play

  Suthep is plots toeschou­wer van een strijd tussen een bidsprink­haan en een vogel

 2. Dappere beer klimt in metershoge boom in Pairi Daiza, maar moet dan toch even pauzeren
  Play

  Dappere beer klimt in metershoge boom in Pairi Daiza, maar moet dan toch even pauzeren