REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

EU neemt regels aan om batterijen te vergroenen

De Europese Unie gaat fabrikanten verplichten om alle batterijen milieuvriendelijker, makkelijker te vervangen en recycleerbaar te maken. Daarvoor is vrijdag een akkoord bereikt tussen het Europees Parlement en de lidstaten, dat inzet op de circulaire economie om de batterijproductie in Europa te stimuleren.

 1. Man koopt een huis en vindt 10 cavia’s in tuin, ondertussen heeft hij er 80 en dat kost hem bijna 10.000 euro per jaar
  Play

  Man koopt een huis en vindt 10 cavia’s in tuin, ondertus­sen heeft hij er 80 en dat kost hem bijna 10.000 euro per jaar

  Cid Dwyer, een 25-jarige man uit Sydney, kreeg een extra cadeautje van de vorige eigenaar toen hij in februari 2022 zijn nieuwe huis introk. In de achtertuin woonden tien cavia’s. Omdat Cid de harige diertjes wel schattig vond, besloot hij om ze te houden. Maar op korte tijd groeide zijn groepje cavia’s uit tot een heel leger. Ondertussen heeft Cid zo’n 80 cavia’s rondlopen in zijn tuin. Hij bouwde een apart verblijf voor de vrouwtjes en de mannetjes om de populatie te beperken. De verzorging van 80 cavia’s kost wel heel wat geld. Naar schatting zou Cid zo’n 9.000 euro per jaar opdoen aan zijn harige vriendjes. Maar daar krijgt hij enorm veel schattige momenten voor in de plaats.
 1. STREAMINGTIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zombie-apocalyps
  TV

  STREAMING­TIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zom­bie-apocalyps

  Het tv-jaar heeft z’n schrikwekkende start niet gemist dankzij de populaire tv-adaptatie van ‘The Last of Us’ op Streamz. De HBO-reeks met Pedro Pascal in de hoofdrol schetst een geloofwaardig beeld van hoe schimmels in combinatie met de opwarming van de aarde de mensheid kunnen infecteren en zo een zombie-pandemie kunnen inluiden. De reeks doet de honger naar meer realistische zombiefilms en -reeksen met een apocalyptisch kantje alleen maar toenemen. En met deze zes alternatieven is die week wachten op een nieuwe aflevering van ‘The Last of Us’ zo om(bie).