Een missie van de VN voor de opvang van vluchtelingen in Zuid-Soedan.
Volledig scherm
Een missie van de VN voor de opvang van vluchtelingen in Zuid-Soedan. © REUTERS

EU maakt 50 miljoen vrij voor hulp aan Zuid-Soedan

De Europese Unie heeft 50 miljoen euro uitgetrokken voor humanitaire hulp in Zuid-Soedan. "Zuid-Soedan staat aan de rand van een humanitaire catastrofe, die we tegen elke prijs willen voorkomen", zegt Europees Commissaris Kristalina Georgieva in Brussel.

 1. Macron: "Onmogelijk dat Franse skigebieden open zijn tijdens kerstvakantie” - ‘Kerstbubbel’ van Britten wordt wat groter tijdens feestdagen
  Play

  Macron: "Onmogelijk dat Franse skigebie­den open zijn tijdens kerstvakan­tie” - ‘Kerstbub­bel’ van Britten wordt wat groter tijdens feestdagen

  De coronacijfers in ons land blijven dalen. Elke dag worden op dit moment gemiddeld nog 3.298 mensen in België besmet met het coronavirus. In de ziekenhuizen worden nog elke dag 294 mensen opgenomen. Ook het aantal dagelijkse overlijdens neemt langzaam verder af, gemiddeld sterven er dagelijks 165 mensen aan Covid-19. Volg alle ontwikkelingen in dit liveblog.
 2. Amerikaanse evacuatievliegtuigen beschoten in Zuid-Soedan
  Update

  Amerikaan­se evacuatie­vlieg­tui­gen beschoten in Zuid-Soe­dan

  Vier Amerikaanse soldaten zijn gewond geraakt in het Zuid-Soedanse Bor. Dat heeft het Amerikaans ministerie van Defensie bekendgemaakt. "Nadat hun toestel door een schot vanop de grond geraakt is, heeft het rechtsomkeer gemaakt naar een luchtmachtbasis buiten het land en is de missie geannuleerd", meldt het Pentagon in een communiqué. Het Pentagon zegt niet of het geraakte toestel een vliegtuig of helikopter is.
 1. Morgen vieren de Amerikanen Thanksgiving. Maar wat is dat?
  Play

  Morgen vieren de Amerikanen Thanksgi­ving. Maar wat is dat?

 2. André Hazes Junior wil deze Hedwig wel heel graag in zijn 'The Voice Senior'-team
  Play

  André Hazes Junior wil deze Hedwig wel heel graag in zijn 'The Voice Senior'-team