Photo News
Volledig scherm
© Photo News

EU-leiders geven May uitstel tot 31 oktober

Op de Europese top hebben de Europese leiders de Britse premier Theresa May nieuw uitstel gegeven voor de brexit. May krijgt tot 31 oktober de tijd om haar scheidingsdeal met de EU door het Britse parlement te loodsen. De EU27 zal in juni de voortgang analyseren en een tussentijdse stand van zaken opmaken. Dat meldt Europese Commissievoorzitter Donald Tusk, die het VK opriep de extra tijd “niet te verspillen”. May heeft het voorstel aanvaard.

267 reacties

 • ivan de ridder

  2 jaar geleden
  'Het volk' is te dom om te beseffen wat een logistieke nachtmerrie een exit met zich meebrengt. Om nog maar niet te spreken van regionale strubbelingen. Niettegenstaande is het bitter duidelijk dat geen enkele partij in de UK de moeite genomen heeft om een gemeenschappelijk overeenkomst te bepleiten. Dit ging louter om strategisch eigenbelang van enkele politieke sujetten. Politiek is in 1 ding goed: chaos creëren om zichzelf te verrijken.
 • oswald billiet

  2 jaar geleden
  Ze zijn allemaal overhit geworden , zowel in het UK als in Europa. En natuurlijk lezen we nu merkwaardige tussenkomsten van alle soorten even merkwaardige Britten en Europeanen. Zelfs onze Michel doet er aan mee. Maar... hun besluit blijft hetzelfde, voor of tegen. Maar voor mij heeft dat merkwaardige Britse parlement zichzelf toch een serieuze deuk bezorgd. Dat heb je als je historisch te oud wordt.
 • johan vankeirs

  2 jaar geleden
  Wat een belachelijk schouwspel is me dat.Het spijtige is dat de belastingbetaler steeds het slachtoffer is voor dit duurbetaald volk!
 • teveel lebbeke

  2 jaar geleden
  De EU orchestreert dit allemaal om de mensen hun idee om te draaien en de Britten te forceren om in de EU te blijven. Ronduit schandalig. Maar nu weten we dat de bevolking zijn wil niet gerespecteert wordt. Ik zal er aan denken op 26 mei.
 • diane colman

  2 jaar geleden
  Ja en zo blijven ze aan het werk en ze lijken zich te amuseren... en in Brussel Noord zitten ze opgescheept met transmigranten ook een gezellig onderonsje... maar Europa heeft geen tijd om zich over dat probleem te buigen en richtlijnen te geven van hoe geraakt dat opgelost. Een grote boot en allemaal daarin, richting Engeland, ze daar droppen want ze kunnen allemaal zwemmen.
 1. Bommenwerper uit Tweede Wereldoorlog doet 'bommeke' in zee
  Play

  Bommenwer­per uit Tweede Wereldoor­log doet 'bommeke' in zee

 2. De Titanic, maar dan heel anders: overbelast schip breekt in twee
  Play

  De Titanic, maar dan heel anders: overbelast schip breekt in twee