AP
Volledig scherm
© AP

EU-landen willen volgende week aanbeveling over tweede boosterprik formuleren

De Europese ministers van Volksgezondheid hebben zichzelf nog één week gegeven om met een aanbeveling te komen voor een tweede boosterprik van het coronavaccin voor de meest kwetsbare groepen. Dat heeft het Franse voorzitterschap van de ministerraad gezegd.

 1. Drie Vlamingen getuigen vanuit Finland, het gelukkigste land ter wereld: “De voordeur sluiten hoeft niet. Hier breekt toch niemand in”
  PREMIUM
  1

  Drie Vlamingen getuigen vanuit Finland, het gelukkig­ste land ter wereld: “De voordeur sluiten hoeft niet. Hier breekt toch niemand in”

  Voor de zesde keer op rij op nummer één in het World Happiness Report: Finland. Wat kunnen wij in België - op een schrale zeventiende plaats in de lijst - leren van die geluksvogels? Drie Vlamingen uit het beloofde land aan het woord. “Genieten is hier belangrijker dan werken. Ik sta zes uur per dag in een superette en verdien evenveel als met een voltijdse job in België.”
 2. Erdogan: “Meer dan 50.000 doden door aardbevingen in Turkije”

  Erdogan: “Meer dan 50.000 doden door aardbevin­gen in Turkije”

  Zes weken na de zware aardbevingen in het grensgebied tussen Turkije en Syrië is het officiële dodental in Turkije opgelopen tot meer dan 50.000. Dat meldt de Turkse president Recep Tayyip Erdogan. De materiële schade bedraagt ongeveer 104 miljard dollar (97 miljard euro), zei hij op een internationale donorconferentie in Brussel. Bijna 300.000 gebouwen zijn zwaar beschadigd. De internationale gemeenschap heeft alvast 7 miljard euro steun beloofd.
 1. REPORTAGE. Op bezoek in Ischgl, het ‘Ibiza van de Alpen’ waar corona een attractie is geworden: “Is dat hier, het epicentrum van Covid?”
  PREMIUM

  REPORTAGE. Op bezoek in Ischgl, het ‘Ibiza van de Alpen’ waar corona een attractie is geworden: “Is dat hier, het epicentrum van Covid?”

  Ischgl, vroeger het Ibiza van de Alpen maar nu vooral bekend als de coronabroeihaard van 2020, herleeft stapsgewijs. De beruchte après-skihut waar één barman toen het hele dorp besmette, is vandaag een ideale plek voor selfies geworden en de knaldrang klinkt luider dan ooit - zeker bij de Vlamingen. “Je mag eigenlijk niet dansen. Maar als je weet waar je moet zijn, kan je feesten.”