thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

EU-landen willen opnieuw Amerikaanse reizigers toelaten

De Europese Unie wil vanaf eind juni opnieuw reizigers uit de Verenigde Staten en enkele andere niet-EU-landen toelaten. De lidstaten zijn het er woensdag over eens geraakt dat de reisbeperkingen voor die landen (deels) opgeheven kunnen worden.

 1. Kortere zomervakantie? Dan wordt het nog drukker op reis
  PREMIUM

  Kortere zomervakan­tie? Dan wordt het nog drukker op reis

  De zomervakantie mag gerust twee weken korter, vindt 48 procent van alle Vlamingen. Als dat plan werkelijkheid wordt, zal er voor veel mensen veel veranderen. Want wanneer gaan we dan nog op reis? Wat wordt de impact op het onderwijs? Kunnen onze kinderen nog op zomerkamp? En gaan we zelf nog kunnen beslissen wanneer we verlof inplannen? Experts uit onderwijs, toerisme, hr en jeugdwerk delen hun visie. Over één ding zijn ze het zeker: “We gaan dit grondig moeten bespreken.”
 2. Dow-Jones voor het eerst boven de 35.000 punten

  Dow-Jones voor het eerst boven de 35.000 punten

  Alle drie de grote beursgraadmeters in New York zijn vrijdag op records gesloten. Beleggers waren optimistisch gestemd omdat bedrijven deze cijferperiode over het algemeen goede resultaten overleggen. Ze lieten hun stemming zelfs niet verpesten door een wat tegenvallend cijfer over de bedrijvigheid van de Amerikaanse dienstensector of het toenemende aantal coronabesmettingen in veel landen door de Deltavariant van het coronavirus. De Dow-Jonesindex ging voor het eerst boven de 35.000 punten.