EU-buitenlandchef Josep Borrell met minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès.
Volledig scherm
EU-buitenlandchef Josep Borrell met minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès. © AP

EU-landen nog niet eens over embargo op Russische olie

De EU-landen zijn het maandag nog niet eens geworden over het weren van Russische olie. EU-buitenlandchef Josep Borrell rekent er wel op dat er zo’n embargo komt. 

13 reacties

 • emiel wouters

  3 maanden geleden
  Wat als je dan eens kordaat moet zijn. Het moest eens echt zijn, wat zouden ze dan doen?
 • Gilbert De Meyer

  3 maanden geleden
  Eu barst en valt uit elkaar als ze niet opletten, iedereen wil wel maar niet ten baten van hun eigen land tot ver onder het niveau te storten, trouwens wij hadden geen sancties te trekken , rusland heeft ons niets in de weg gelegd, dit is een oorlog tussen Oekraien en Rusland die later oorlog werd tussen USA en Rusland, maar aub tracht Europa er tussen uit te houden.
 • anne callebaut

  3 maanden geleden
  Stop met die waanzin en alles af te keuren die van Rusland komt. Denk eens goed na over die sancties tegen Rusland, want Europa zal nog in de miserie geraken. Luc.
 • Peter Coolen

  3 maanden geleden
  Het zogezegd sterk europa staat op barsten en zeker als het over 2 weken in frankrijk nog misloopt voor macron.onze sterke leiders hebben gekozen voor sancties ipv dialoog en zijn mee schuldig aan de ellende voor de burgers in oekraine.veel gepalaver en show maar weinig aktie om poetin echt pijn te doen.hoe hypocriet kunt ge zijn?
 • Hugo hofmans

  3 maanden geleden
  Geen embarog en Oekraïne geen EU, geen NATO ! No OTAN, No EU ! Los het op ! Wapens kopen is gemakkelijk maar maakt het alleen maar erger ! Doe een échte inspanning, madam Ursula in uw mooi kasteel. Dat is uw taak !!