Europees Commissievoorzitster Ursula Von der Leyen naast de Poolse premier Mateusz Morawiecki.
Volledig scherm
Europees Commissievoorzitster Ursula Von der Leyen naast de Poolse premier Mateusz Morawiecki. © Photo News

EU-landen keuren Pools herstelplan goed

Zoals verwacht hebben de Europese ministers van Financiën het licht op groen gezet voor het Poolse coronaherstelplan. Ook België stemde voor, maar ons land liet aan zijn stem wel een verklaring toevoegen waarin het wijst op de noodzaak om de onafhankelijkheid van de Poolse rechterlijke macht te herstellen.

 1. Gratis tampons en maandverband moeten einde maken aan menstruatiearmoede in Schotland

  Gratis tampons en maandver­band moeten einde maken aan menstrua­tie­ar­moe­de in Schotland

  Tampons en maandverbanden zullen in Schotland vanaf maandag gratis beschikbaar zijn voor alle mensen die menstrueren. Lokale overheden en onderwijsinstellingen zijn dan verplicht dat soort producten aan te bieden om menstruatiearmoede tegen te gaan. Een in 2020 door het Schotse parlement aangenomen wet - de eerste in zijn soort wereldwijd - gaat dan in. Dat meldt de regering van Schotland zondagochtend.
 2. IN BEELD. Zonnebaden op rotsen in plaats van ligstoel: waterpeil Gardameer drastisch gezakt
  Play
  5

  IN BEELD. Zonnebaden op rotsen in plaats van ligstoel: waterpeil Gardameer drastisch gezakt

  Hitte en droogte teisteren al maanden het noorden van Italië. Als gevolg kreunen belangrijke rivieren, zoals de Po, onder historisch lage waterstanden. Dat bedreigt dan weer de oogst van veel Italiaanse boeren. En dus hebben de autoriteiten beslist om op gezette tijden water uit meren naar de rivier te laten vloeien. De waterstanden van de meren dragen hiervan de gevolgen. In het Gardameer staat het water nu al ruim een meter lager dan normaal. Grote vlaktes kale rotsen zijn zichtbaar geworden. Wie hiervan de dupe is? Verhuurders van ligstoelen. Want wie huurt nu een dure ligstoel wanneer er even verderop op de rotsen voldoende plaats is om gratis een handdoek uit te rollen?