Ons land wordt vertegenwoordigd door minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) en staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) (uiterst rechts).
Volledig scherm
Ons land wordt vertegenwoordigd door minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) en staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) (uiterst rechts). © AFP

EU-landen houden spoedvergadering in Calais over migratiekwestie: “Samenwerking in de strijd tegen mensensmokkelaars”

MigratieIn de Noord-Franse havenstad Calais is zondag een Europees overleg begonnen. De EU-landen zullen het hebben over de manier waarop voorkomen kan worden dat nog meer mensen het leven laten wanneer ze illegaal het Kanaal proberen over te steken om Groot-Brittannië te bereiken. De vergadering werd gepland nadat woensdag 27 mensen bij zo’n overtocht verdronken

  1. Russische talkshowgast heeft weinig medelijden met slachtoffers aardbeving: “Ik zie Syrië en Turkije niet aan onze kant vechten”

    Russische talkshow­gast heeft weinig medelijden met slachtof­fers aardbeving: “Ik zie Syrië en Turkije niet aan onze kant vechten”

    Op de Russische staatstelevisie waren gisteren opnieuw enkele schokkende uitspraken te horen. Dit keer hadden de gasten het tijdens de talkshow van de beruchte presentator Vladimir Solovyov, op de staatszender ‘Russia-1', over de ellende in Turkije en Syrië na de verwoestende aardbeving van gisteren. “Ik zie geen Syrische of Turkse eenheden aan onze kant vechten (...). Ik moet eerst aan mijn land denken”, sneerde een van de gasten.