Europese Raadsvoorzitter Charles Michel tijdens de persconferentie na afloop van de vergadering op donderdagnacht. (02/10/2020)
Volledig scherm
Europese Raadsvoorzitter Charles Michel tijdens de persconferentie na afloop van de vergadering op donderdagnacht. (02/10/2020) © EPA

EU-landen akkoord over Turkije en sancties tegen Wit-Rusland

UPDATEDe Europese staatshoofden en regeringsleiders hebben donderdagnacht het licht op groen gezet voor sancties tegen een veertigtal verantwoordelijken voor het geweld en de repressie in Wit-Rusland, in de nasleep van de presidentsverkiezingen van begin augustus. Dat hebben Europese Raadsvoorzitter Charles Michel en Commissievoorzitter Ursula von der Leyen bekendgemaakt.

 1. Amerikaanse journalist klaagt WHO-baas aan wegens genocide

  Amerikaan­se journalist klaagt WHO-baas aan wegens genocide

  De Amerikaanse journalist en Ethiopië-kenner David Steinman heeft de topman van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), Tedros Adhanom Ghebreyesus, aangeklaagd bij het Internationaal Strafhof (ICC) in Den Haag. Steinman zei op een digitale persconferentie dat Tedros zich schuldig heeft gemaakt aan genocide en misdaden tegen de menselijkheid doordat hij niets deed om wandaden van regeringsfunctionarissen te voorkomen in zijn periode als minister van Buitenlandse Zaken van Ethiopië van 2012 tot 2016.
 1. Man kan kantelende wagen nipt ontwijken
  Play

  Man kan kantelende wagen nipt ontwijken

 2. Is Covid de Grinch? Volgens de gouverneur van New York zijn de gelijkenissen alvast treffend
  Play

  Is Covid de Grinch? Volgens de gouverneur van New York zijn de gelijkenis­sen alvast treffend