Ter illustratie
Volledig scherm
Ter illustratie © ANP

EU geeft vervuilende bedrijven 7,3 miljard euro korting

De meest vervuilende industrie in België krijgt van Europa ook de komende jaren fors compensatie voor de uitstoot van broeikasgassen. Tussen 2021 en 2025 gaat het om een bedrag met een huidige waarde van 7,3 miljard euro. Dat schrijft De Morgen.

 1. ‘Killerhittegolven’, watertekort en massale sterfte: de gevolgen van klimaatverandering zijn veel erger dan we ons kunnen voorstellen
  PREMIUM

  ‘Killerhit­te­gol­ven’, waterte­kort en massale sterfte: de gevolgen van klimaatver­an­de­ring zijn veel erger dan we ons kunnen voorstel­len

  Worden dodelijke hittegolven als gevolg van versnelde klimaatverandering straks wereldwijd ‘de volgende grote killer na corona’? De Japanse krant Japan Times stelde deze week bezorgd de vraag na een uitgelekte VN-ontwerprapport. Daarin wordt veel meer ellende als gevolg van klimaatverandering voorzien dan we nu al verwachten.
 2. 3M stootte jarenlang veel meer broeikasgassen uit dan gedacht: “Ik ben met verstomming geslagen door gevolgen van rapportering”

  3M stootte jarenlang veel meer broeikas­gas­sen uit dan gedacht: “Ik ben met verstom­ming geslagen door gevolgen van rapporte­ring”

  Het chemiebedrijf 3M in Zwijndrecht stootte jarenlang een pak meer broeikasgassen uit dan gedacht. Dat heeft minister van Leefmilieu Zakia Khattabi (Ecolo) bevestigd in de Kamer. Omdat de emissies in 2017 uiteindelijk naar boven werden herzien, kan er in het komende decennium bovendien meer vervuild worden. De Europese emissiereductiedoelstellingen worden immers berekend op basis van de uitstoot in de periode daarvoor. “Het zal u niet verwonderen dat ik met verstomming geslagen ben door de gevolgen van zulke rapportering”, aldus Khattabi.