Bermuda
Volledig scherm
Bermuda © AFP

“EU gaat negen beruchte belastingparadijzen vrijpleiten van belastingontwijking”

De Europese ministers van Financiën gaan mogelijk negen van ‘s werelds meest schadelijke belastingparadijzen vrijpleiten van belastingontwijking. Dat klaagt Oxfam aan in het rapport “Off The Hook”. Onder meer de Bahama’s, Bermuda, de Kaaimaneilanden en Panama worden volgens de ngo wellicht van de Europese lijst met belastingparadijzen gehaald.

24 reacties

 • Tomas Hulsmans

  1 jaar geleden
  Is er al iemand de bak ingegaan? Politiek en rijkdom zijn gewoon 1 pot nat. En u betaalt hiervoor het volle pond.
 • dirk van melle

  1 jaar geleden
  Iedereen moet bekennen, moest hij het kunnen, zich óók zou vestigen in zoiets als Monaco...géén criminaliteit wegens ultra bewaking...manieren niet houden..buiten..duidelijke regels...en géén hallucinante belastingen zoals we die hier hebben. Héél de wereld zou een soort Monaco moeten zijn....
 • Geert Landsman

  2 jaar geleden
  Alle gunst maatregelen intrekken en afschaffen alsook celstraffen geven aan ontduikers. Zal niet lang duren tot het over is. Ontduiking gaat altijd ten koste van de gewone burger.
 • jo vandenberghe

  2 jaar geleden
  Zoals in ons land wordt ook daar belastingen ontduiken op grote schaal verheerlijkt.De loon en weddetrekkenden draaien op voor het betalen van de belastingen,maar de slinger slaat door.Daarom de gele hesjes jammer alleen maar in Frankrijk.
 • Georges Vande Velde

  2 jaar geleden
  Willen ze dat nu nog aan de gewone man wijsmaken ? De middeleeuwen zijn reeds lang voorbij! Wie nu nog uit zijn huis komt om te gaan kiezen is een idioot ! Massaal protest is nodig en niet voor het klimaat en niet voor één dag maar dagelijks !
 1. Ziekenhuizen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"
  Play

  Ziekenhui­zen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"

 2. Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"
  Play

  Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"