EU experimenteert met controversieel ‘geluidskanon’ om migranten af te schrikken: Mahdi wil meer uitleg van Commissie en Griekenland

Aan de 200 kilometer lange grens tussen Turkije en Griekenland experimenteert de Europese Unie met digitale grensbewaking. In het pakket van het ‘digitale fort Europa’ zit onder andere een geluidskanon. Hoewel het slechts de grootte van een televisietoestel aanmeet, kan het kanon evenveel decibels produceren als een straalmotor. Het oorverdovend kabaal is bedoeld om migranten aan de overkant te ontmoedigen om richting Europa over te steken. 

16 reacties

 • Linda Heintjens

  2 maanden geleden
  Achter het "lawaai" ligt het "paradijs". Hopelijk wonen er geen mensen dicht bij de grens! Wat een kolder!
 • luc ver eecke

  2 maanden geleden
  België , heb je hier nog geen problemen genoeg dat je , je weer moet moeien met iemand anders zijn zaken .
 • Jan Van de Velde

  2 maanden geleden
  De lidstaten zijn en blijven nog altijd baas over hun grenzen zoniet verliezen ze hun juridisch bestaan. Andere staten of de EU moeten zich daar niet mee bemoeien. Het is in ieders belang dat lidstaten gelegen aan de buitengrenzen van de EU hun en onze grenzen bewaken. De EU en haar lidstaten moeten wel kieskeuriger worden inzake de vreemdelingen aan wie ze hun staatsburgerschap verlenen. Dit is geen kwestie van huidskleur maar van cultuur en inburgering.
 • Bob VERSCHUEREN

  2 maanden geleden
  De mensensmokkelbendes kunnen nu tegen goeie (lees : belachelijk hoge woeker-) prijzen massaal oordopjes beginnen te verkopen enkele km voor de grenzen.
 • mieke vermeulen

  2 maanden geleden
  Moesten ze de mensensmokkelaars oppakken is het gedaan met migratie .