Graffiti in Noord-Ierland
Volledig scherm
Graffiti in Noord-Ierland © AP

EU en VK overleggen donderdag over controles grens Noord-Ierland

Eurocommissaris Maros Sefcovic en zijn Britse tegenhanger David Frost ontmoeten elkaar donderdag. De twee gaan op zoek naar een oplossing voor hun geschil over de situatie aan de Noord-Ierse grens. Dat bevestigen beide partijen vandaag. De Europese Unie wil controles op goederen die van Groot-Brittannië naar Noord-Ierland verhandeld worden. De Britse regering ziet dat nog niet zitten.

3 reacties

 • Frans Peeters

  4 weken geleden
  Dit is een geschenk voor Brexit en EU zal voor de kosten opdraaien
 • Leo Kaya

  4 weken geleden
  De Britten mogen zelf met een waterdichte oplossing komen om smokkel tussen GB en de EU te vermijden zonder de grens tussen Noord-Ierland en de rest van het eiland met douanekantoren te bemannen. Veel geluk: ik zie ook geen andere oplossing dan die nu bestaat. De Noord-Ierse protestanten hebben nog niet helemaal door dat zij voor Londen gewoon een pak lasposten zijn waarvoor ze geen moeite doen. Leer de gevolgen van je stemgedrag dragen, denk ik dan.
 • Jean Petermans

  4 weken geleden
  En om de lieve vrede te bewaren zal Europa wel weer toegevingen doen aan Boris.
 1. ‘Troubles’ zijn terug in Noord-Ierland: “Ouderen en milities jutten jongeren op, dit houdt nooit op”, zegt Vlaming die nabij Belfast woont
  PREMIUM

  ‘Troubles’ zijn terug in Noord-Ier­land: “Ouderen en milities jutten jongeren op, dit houdt nooit op”, zegt Vlaming die nabij Belfast woont

  De ‘Troubles’, de burgeroorlog die Noord-Ierland van 1968 tot 1998 verscheurde, lijken terug. Al zeven opeenvolgende nachten is het onrustig in verschillende steden. Vooral jongeren nemen deel aan het geweld tussen pro-Britse unionisten en pro-Ierse nationalisten. Zowel de brexit als corona kunnen als aanleiding bestempeld worden. “Maar zolang de regering de ballen niet heeft om de politie te steunen en er niet meer gemengde scholen komen voor katholieke én protestantse kinderen, zal dit geschil aanhouden”, meent Vlaming Dany Blondeel (64). Al 32 jaar woont hij in Newtownards, vlak bij Belfast.
 1. Franse bulldog met gevoel voor ritme gaat los op Thaise muziek
  Play

  Franse bulldog met gevoel voor ritme gaat los op Thaise muziek

 2. Elke zomerdag lopen 50 kindjes verloren aan de kust, waaronder deze twee
  Play
  Helden van Hier: De Kust

  Elke zomerdag lopen 50 kindjes verloren aan de kust, waaronder deze twee