Een poster tegen de brexit en voor de eenmaking van Ierland langs de snelweg in Noord-Ierland die naar Dublin leidt. Archiefbeeld uit 2019.
Volledig scherm
Een poster tegen de brexit en voor de eenmaking van Ierland langs de snelweg in Noord-Ierland die naar Dublin leidt. Archiefbeeld uit 2019. © AFP

“EU en Britten dichtbij akkoord over Noord-Ierse kwestie”

De Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk zijn dichtbij een overeenkomst die spanningen rond douanecontroles in Noord-Ierland moet verhelpen. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van zowel Britse als Brusselse functionarissen.

  1. Veel onbegrip bij Europese Commissie nadat brexit-gesprekken met Britse regering opnieuw mislukken

    Veel onbegrip bij Europese Commissie nadat brexit-gesprekken met Britse regering opnieuw mislukken

    "We staan op een kruispunt in onze relaties met het Verenigd Koninkrijk. Het vertrouwen moet worden hersteld." Vicevoorzitter van de Europese Commissie Maros Sefcovic stak vanmiddag, na een ontmoeting met de Britse 'brexitminister' David Frost, niet onder stoelen of banken dat het water tussen Brussel en Londen erg diep geworden is. Hij begrijpt niet dat de regering van Boris Johnson geen akkoord wil sluiten dat meer dan driekwart van de gewraakte grenscontroles op producten van dierlijke en plantaardige oorsprong overbodig zou maken.