Josep Borrell.
Volledig scherm
Josep Borrell. © AP

EU-diplomaat Borrell: "Moskou weigert dialoog, EU moet conclusies trekken”

De hoge vertegenwoordiger van het Europees buitenlands beleid is verontrust omdat de Russische autoriteiten weigeren een constructieve dialoog aan te gaan met de EU. De Europese leiders moeten daaruit hun conclusies trekken, zegt Josep Borrell.

24 reacties

 • karel dillen

  3 maanden geleden
  misschien omdat het geen democratische partij is marianne van den lemmer? En waarom zou Catalonie recht hebben op onafhankelijkheid?
 • Marianne Van den Lemmer

  3 maanden geleden
  Europa praat over democratie? Waarom doet Europa dan niets aan het cordon rond Vlaams Belang? En ook Catalonië heeft recht op onafhankelijkheid! WAT heeft Europa ooit gedaan voor de Europeanen? NIETS!
 • jaak Peeters

  3 maanden geleden
  De EU noch Rusland zijn democratische regimes. Alleen: wij zitten vastgebakken in de EU en niet in Rusland. Derhalve is EU onze meest directe democratische vijand.
 • johan debue

  3 maanden geleden
  De EU denkt dat ze democratisch is zouden ze niet beter wat meer handel drijven met Rusland in plaats van te demoniseren.
 • Ben Watford

  3 maanden geleden
  De EU is zelf een onverkozen instelling, die zijn burgers niet laat kiezen om bij de EU aan te sluiten. De EU heeft ook Oekraïne veroverd. Zou straf zijn indien de Russen zouden meewerken.Bestel liever vaccins bij de Russen en laat onze fruitboeren terug hun fruit leveren aan de Russen.
 1. 6.000 migranten bereiken Spanje te voet of zwemmend vanuit Marokko, bijna de helft is weer teruggestuurd
  Play

  6.000 migranten bereiken Spanje te voet of zwemmend vanuit Marokko, bijna de helft is weer terugge­stuurd

  In de Spaanse exclave Ceuta zijn deze ochtend al ruim 6.000 migranten uit Marokko aangekomen. Van die grote groep zijn er al 2.700 weer naar Marokko gedeporteerd, meldt de Spaanse minister van Binnenlandse Zaken Fernando Grande-Marlaska. Alle volwassenen die nu in een stadion verblijven, zullen op termijn teruggebracht worden naar Marokko, schrijft de plaatselijke krant El Faro. De Marokkaanse kust en Ceuta zijn (op de kortste stukken) zowat 15 kilometer van elkaar verwijderd. Eén persoon is bij de overtocht overleden.
 1. Zo zien de vakantiehuisjes van Camping Coppens eruit voor én na de make-over van Staf en Monique
  Play
  Camping Coppens

  Zo zien de vakantie­huis­jes van Camping Coppens eruit voor én na de make-over van Staf en Monique

 2. Hond bungelt in lucht met halsband aan poort
  Play

  Hond bungelt in lucht met halsband aan poort